Çaldıran'da ekmek 55 Kuruş

Çaldıran ilçesinde ilçe belediyesi tarafından açılan halk ekbek fırını halkın yüzünü güldürdü. Halk ekmek fabrikasında üretilen ekmekler halka 55 kuruştan satılıyor.

VAN 26.10.2016 23:01:26 0
Çaldıran
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çaldıran Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, hijyenik, sağlıklı ve ekonomik ekmek üretilen fırından günde 5 bin ekmek üretileceğini bildirdi. 

El değmeden üretilen ekmeklerin ilçe genelinde 4 ayrı büfeden satıldığı kaydedildi. Sağlıklı ekmek üretimi için fabrika bünyesindeki laboratuarda uzman ekipler ve teknik cihazlarlar tarafından tüm hammaddelerin kontrol edilerek depolandığı aktarılırken, standartlara uygun ve kapalı alana sahip fabrika ve satış noktalarında ekmeklerin 55 kuruşa halka sunulduğu ifade edildi.
"Çaldıran halkına hizmetin en iyisini getirmek için büyük bir uğraş ve çaba içerisinde bulunduklarını" dile getiren Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, ilçenin birçok sorunu olduğu gibi ekonomik yönden de ilçe halkının gelir düzeyinin ülke standartları altında olduğunu belirtti. Gelir kaynağı olmayan ilçe halkına daha ucuz, kaliteli ve sağlıklı hizmet vermeyi esas aldıklarını ifade eden Demir, "Ekmek fabrikasının fiziki çevre şartlarını yerine getirerek en son teknolojiye sahip makine ve ekipmanlar ile ekmek fırınımızı hizmete açtık. Günlük ortalama 5 bin üretim kapasitesi olan fırınımızda tam otomatik sistem ile el değmeden ekmek üretmeye başladık. Ekmekler standart gramajında, Ekmekler 250 gram olarak üretiliyor ve ilçemizde 4 noktasında 55 kuruşa satışa sunuluyor. Bölgede ekmek tüketiminin yüksek olduğu ilçede ekmek gideri önemli bir tüketim gider kalemini oluşturuyor. Bu da asgari ücret ile geçinen bir aile için yine de çok önemli bir bütçedir. Biz ekmek fırınımızı hayata geçirerek, halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunmanın yanında aile bütçelerine de katkı sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

/ Haber Merkezi