Çaldıran’da Araç Kundaklandı

Çaldıran ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Belediye Başkanı Ferman Yıldırım’ın akrabası Mehmet Faruk Koç’a ait Nissan marka pikap gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Aracın yakıldığı mahallede bir evin bahçe ka

VAN 24.03.2014 20:05:05 0
Çaldıran’da Araç Kundaklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mehmet Faruk Koç evinin önüne park ettiği aracının gece saat 2:00’da yandığını fark etti. Durumu hemen akrabalarına ve Emniyet güçlerine haber veren Koç ‘‘Yangını fark ettiğimde araç tamamen yanmıştı. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Bu tür saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremez. Aracımı yakanları Allah’a havale ediyorum’’dedi.

Olay yerine gelen AK Parti Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise ‘‘Bu baskı ve şiddetin tek nedeni seçimi kaybet korkusudur. Araç yakıldıktan sonra vatandaşların kapısına PKK, YPG gibi yazılar yazılarak tehdit dolu mesajlar verilmiştir. Bu olayın PKK tarafından yapıldığına inanmıyorum. PKK böyle çirkin olaylara alet olmaz. Bizimle beraber ev ziyaretlerinden dönen akrabamıza yapılan bu saldırı kabul edilemez. Görülüyor ki seçimi kaybetme korkusuyla sağa sola saldıran bu kişi veya kişilere BDP Çaldıran Teşkilatı sahip çıkmaktan acizdir. Buradan basın yoluyla BDP Van yönetimine sesleniyorum. 20 yıldır Çaldıran’da siyaset yapıyorum ve böyle çirkin saldırılara daha önce şahit olmadım. Afişlerimiz yırtıldı, bildboardlarımız yakıldı, bayraklarımız indirildi, araçlarımıza taşlarla saldırıldı, konvoyumuza silahlı saldırı düzenlendi ve mitingimize taşlı sopalı saldırı yapıldı bunların karşısında sustuk ve demokratik siyasette ısrar ettik. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Bu saldırılar şahsıma yapılsa gene sineye çekerim. Ama bu gün yapılan çok alçakça bir saldırıdır. Siyasi tercihi dolayısıyla bu arkadaşımızın etinden, tırnağından biriktirerek aldığı bu aracı yakanların vicdanlarını sorgulaması lazım. Van yönetiminin bu saldırılara bir dur demesi gerekmektedir. Çaldıran halkının daha fazla zarar görmemesi için üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyorum. Çaldıran’da yaşayan tüm vatandaşlar birbirinin akrabasıdır. Bu nifak Çaldıran’a ve Çaldıran halkına zarar verecektir’’ dedi.

Yanan araç tamamen kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DSC_0058 DSC_0060 DSC_0063 DSC_0067 DSC_0069 DSC_0074 DSC_0076 DSC_0077 DSC_0078