Çaldıran`a baraj sözü

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van`ın Çaldıran İlçesinde istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Kayatürk, Çaldıran için bir gölet projesi olduğunu ve bunun sözünü aldıklarını söyledi.

VAN 19.02.2013 10:26:06 0
Çaldıran`a baraj sözü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Milletvekili Burhan Kayatürk, görev gelir gelmez Van ve ilçeleri için plan ve program yaptıklarını belirterek, "Çaldıran için sadece bizim değil, asıl ilçe halkının elini taşın altına koyması gerekir. Biz ilçe halkından projeler bekliyoruz" dedi.


Çaldıran için bir gölet projesi olduğunu aktaran Kayatürk, "Bunun baraja dönüşmesi için ilçe başkanımla, belediye başkanımla ve milletvekili arkadaşlarımla beraber Bakan beyle görüşüp, talebimizi ilettik ve gölet projesinin baraja dönüştürülmesi için söz aldık. Bunun etüt ve projeleri yapıldıktan sonra sizlerle paylaşacağız. Takibini yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Kayatürk, sözlerinin devamında Van`ın Büyükşehir olurken Çaldıran İlçesinin 64 köy ve 27 mezrasının da mahalle olduğunu belirterek, "Çaldıran`ın en ücrasında bulunan köyümüz de şehirdeki, ilçedeki hizmetleri alacak. Çaldıran`da bazı köylerimizin acil ihtiyaçlarına yönelik yakın tarihte öncelikli olarak çalışmaları başlatacağız. Çaldıran eskisinden çok daha etkin ve çok daha güçlü bir İlçe olacak" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)