Van'daki 'Yargısız İnfaz İddiası' Davası

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da teslim olan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay İyigün, tahliye edildi

ÇALDIRAN 7.10.2013 14:48:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da teslim olan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün, tahliye edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Van'dan Ankara'ya nakledilen davanın duruşması, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık İyigün, sanık avukatları ile müdahil avukatları katıldı.

Duruşmada, gizli tanıkların dinlenmesi için Tanık Koruma Programı çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan müzekkereye cevap gelmediği belirtildi.

Cumhuriyet Savcıcı Mustafa Şahin, mütalaasında, Erciş Cumhuriyet Başsavcığına müzekkere yazılarak olay yeri görüntülerinin olduğu CD'nin istenmesini ve sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. 

Verilen aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, davada, İyigün'ün tutuklu kaldığı süreyi gözönünde bulundurarak tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Ancak, Üye Hakim Sinan Ok karara muhalefet şerhi koydu.

İddianamede İyigün, Çaldıran'da sağ yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emri vermekle, diğer 17 sanık ise kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanıyor.