Çaldıran'daki kayak festivalinde renkli görüntüler...

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde, Ak Parti Gençlik Kolları ve Çaldıran Belediyesi organizasyonu ile kayak festivali düzenlendi. Festivale katılan binlerce vatandaş Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekerek oynarken, kü?

VAN 14.02.2022 10:30:40 0
Çaldıran'daki kayak festivalinde renkli görüntüler...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumartesi günü düzenlenen festivale; Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇALAĞAN: "YAPARSA AK PARTİ YAPAR"

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Çalağan, "Bugün burada sizlerle bulunmaktan aşırı heyecan buluyorum. Hava soğukluğu haberlerini sıkça duyduğumuz Çaldıran ilçemizde, siz genç kardeşlerimizin yansıtmış olduğu sıcak enerji ile gönüllerimizi ısıtıyoruz. Bendimahi Çayı'nın olduğu, İran ile sınır olan ilçemizde böylesine bir etkinliği gerçekleştirmek bizlere güç veriyor. Duvarlara atılan birer resimden ibaret olmayan, Mevlanaların, Hacıbektaşların, Yunusların, bizleri biz yapan, bizleri hiçbir etnik ve dini kökenden ayırmadan, kardeş yapan değerlerini Van'da yaşatmak istiyoruz. Daha öncesinde sürekli terör ile anılan bu bölgemizde, yüksek dağlarımızın yanı başında bu festivali yapmaya hayal ile bakılıyordu. Fakat şimdi binlerce kardeşimiz beraber, bu bölgemizin gençleriyle birlikte kayak festivalimizde birlikteyiz. Boşuna yaparsa AK Parti yapar demedik. AK Parti denizin üzerine havayolu da yapar, denizin altından yolda yapar. Gönülde gönüle de girer, Çaldıran ilçemizde kayak tesisi yapar. Bugün Türkiye, her alanda kanatlarını açmış, her alanda özgüven kazanmış, her alanda öne atılmıştır" dedi.

Ak Parti Genel Merkez Bölge Koordinatörü Taha Kara ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Müküs de yaptıkları konuşmada festivale yoğun katılımın olduğunu söylediler. Daha sonra konuşan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari kış turizminin yanı sıra yaz festivali de düzenleyeceklerini belirtti.

TÜRKMENOĞLU: "YARININ MİMARLARI SİZLERSİNİZ"

Daha sonra kürsüye çıkan ve gençlere hitap eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Bugün burada 10 bin kişiyle beraber, büyük bir coşku yaşadık. Geçtiğimiz hafta 2 ayrı noktada kar festivali yapıldı. Bir tanesi Hakkâri'nin 2 bin 700 rakımında gerçekleştirildi. Diğeri de Gevaş'ın Abalı Kayak Merkezi'nde yapıldı. Ama bugün burada bin 910 rakımda, Çaldıran'ın bu tesislerinde, bu coşkuyu, bu heyecanı yaşatan Ak Gençlik'tir. Yarının mimarları sizlersiniz. Biz sizin için varız. Biz sizin için buradayız. Biz yarınımız için buradayız. Biz geleceğimiz için buradayız. 2023'ü geçtik, hedefimiz 2053'tür. Ama bu 2023'ün mimarı ve zaferini bizlere siz yaşatacaksınız. Teşkilatçılık meşakkatli bir iştir. Özveri isteyen bir iştir. Sadakat, samimiyet ve sabır ister. Bu üç maddeyi içselleştireceksiniz. Samimi olacağız, sadakat sahibi olacağız, aynı zamanda sabırlı olacağız. Bizler bu ülkenin geleceğini sizlere emanet ediyoruz. Teşkilatta 3 kademe var. Bir tanesi ana kademe, işin omurgası, işin koordinatörü, diğeri kadın kolları, sağ kolumuz, diğeri de sol kolumuz gençlik teşkilatımızdır. Bu üçü birbiriyle entegre çalışırsa, o vücut sağlamdır. İşte onun bir örneğini de Çaldıran'da görüyoruz. Gençliğimiz, kadın teşkilatımız burada ve aşın, işin omurgası buradadır. 2023 ve 2053'e girecek olan siyasetçiler sizler olduğunuz için, sizin heyecanınıza heyecan katmak için buradayız. Yarın 2053'ü sizler göreceksiniz" diye konuştu.

ARVAS: "HAK VE HAKİKAT YOLU BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNCELİKLİ YOLUMUZ OLMALIDIR"

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise gençliğin önemine vurgu yaparak, "Her zaman, her insanın önünde iki yol var. Biri doğruya, hakikate götüren yol, diğeri ise fesada, yanlışa, günaha götüren yoldur. Bizim hangi yolu seçmemiz lazım; eğer biz inanmışsak, faydalı olabiliyorsak, kendimizi, dünyamızı ve ahiretimizi kazanabiliyorsak, hak ve hakikat yolu bizim için her zaman öncelikli yolumuz olmalıdır. İnşallah bizim de 2023 hedefleri içerisinde 650 bin seçmenimize, 105 bin gençlik ilave ediliyor. 105 bin gencimiz 2023'te oy kullanacak. Sandığa gittiği zaman kimi tercih ettiğini bilen bir gençlik. Geleceğimin karartılmasını, önüme tehlikeli yolların sürülmesini, sürekli kin ve nefreti yükleyen bir zihniyeti değil, sağlığımı, saadetimi, geleceğimi ve toplumun iyi olması için mücadele eden hangi parti olursa, o zaman ben tercihimi o yönde kullanacağım" dedi.

Arvas daha sonra konuşmasını Kürtçe devam ettirerek, gençliğin büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

GÜLAÇAR: "ARTIK GENÇLERİMİZ DAĞLARDA ÖLMÜYOR"

Programın son konuşmasını ise Milletvekili Osman Nuri Gülaçar yaptı. Milletvekili Gülaçar, gençlerin mutluluğuna şahit oldukları için mutlu olduklarını belirterek, "Bugün Çaldıran'da sizlerle olmak, sizlerin mutluluğuna şahit olmak bizim için çok kıymetlidir. Eğer bazı şeyleri bilmezsek veya unutursak, unutmalarımız çok pahalıya mal olabiliyor. Bu yüzden attığımız her bir adımımızda, geride de ne bıraktığımızı görmemiz lazım. Dün neredeydik, ne durumdaydık, şimdi neredeyiz bunun hesabı önemli. Gençlerimizin yarına güvenle bakabilmeleri için, buna ihtiyacımız var. Burada birkaç yıl önce, kendi başınıza yürümeniz veya gelip burada bir kayak yapma imkânınız yoktu. Çünkü ortam güvenli değildi, çünkü gençler dağlarda ölüyordu, gençler hendeklerde kayboluyordu. Birileri bunu, çirkin siyasetlerine alet ediyordu, araç ediyordu. AK Parti'nin yürekli lideriyle beraber, artık gençlerimiz dağlarda ölmüyor. Hendeklerde kaybolmuyor. Siyaset adına, artık cinayetler işlenmiyor. Gençler bunu bilmeli, bunu unutmamalıdır. Eğer bugün benim dağlarımda huzurla, güvenle, burada festivaller düzenleniyorsa, benim bölgem adına, gençlerimin geleceği adına bu çok büyük bir önem arz ediyor. Bizim isteğimiz, bizim gençlerimizin bu bölgenin öğretmenleri olsunlar, mimarları, mühendisleri olsunlar, doktorları olsunlar. Ama bizim gençlerimiz ölmesin" ifadelerini kullandı.

Profesyonel kayakçıların gösteri sunduğu etkinlikte, kayakçılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı eşliğinde kaydı.

Kayak pistinin çevresinde yakılan semaverlerde vatandaşlara çay ikramı yapılırken, çorba ve köfte ekmek ikramları da yapıldı.

Etkinlik çekilen halaylar ve söylenen türkülerle sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş