Çaldıran Belediyesi'nin ödeneğine el konuldu!

BDP'nin AKP'den devraldığı Çaldıran Belediyesi'nin İller Bankası'na olan borcundan dolayı Nisan ayı ödeneğine Maliye Bakanlığı tarafından el konuldu

VAN 17.04.2014 10:44:05 0
Çaldıran Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP'nin AKP'den devraldığı Çaldıran Belediyesi'nin İller Bankası'na olan borcundan dolayı Nisan ayı ödeneğine Maliye Bakanlığı tarafından el konuldu.



Van'da yapılan yerel seçimler sonrası BDP'nin, AKP'den devraldığı Çaldıran Belediyesi'nin Nisan ayı ödeneğine, İller Bankası'na olan borcundan dolayı Maliye Bakanlığı tarafından el konuldu. AKP'den devralınan birçok belediyede yüksek miktarda borç ortaya çıkarken, Çaldıran Belediyesi'ne 15 Nisan'da ödenmesi gereken, 586 bin TL'nin tümüne, İller Bankası ve Maliye Bakanlığı tarafından el konuldu. Ödenek yapılmadığı için belediye personellerine maaşları ödenmezken, konuya ilişkin bilgi veren Çaldıran Belediyesi eş başkanları Faruk Demir ile Suna Atabay, kendilerine herhangi bir uyarı kağıdının gönderilmediğini, aylık ödeneğin yatırılmaması üzerine yapmış oldukları araştırmanlarda belediyenin, İller Bankası'na 18 milyon TL civarında borcu olduğunu öğrendiklerini söyledi.



Borcun taksitlendirildiğini belirten eş başkanlar, ancak taksitlerin de ya ödenmediği yada geciktirildiğini, BDP'nin belediyeyi devraldıktan sonra ise paranın kesildiğini aktardı.



'Borç daha fazla'



Ödeneğe el konulması sonucu personele ödeme yapamadıklarını belirten Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Faruk Demir, "Bir önceki dönemde görev başında olan AKP Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, belediyenin tüm borçlarını sürekli ertelemiştir. Dün işçi ve memur çalışanlarına ödenmesi gereken ücretler, ödenek olmadığı için ödenemedi" diye belirtti. Belediye borcunun daha fazla olduğunu söyleyen Demir, araştırmalarını sürdürdüklerini, ileriki süreçte konuya ilişkin kamuoyuna açıklama yapacaklarını ifade etti. DİHA