Cahit Akbaş: İpekyolu’na CHP Bayrağını Dikeceğim

Sosyal demokrat çizgiden hiçbir zaman ayrılmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Cahit Akbaş, en büyük hedefinin İpekyolu ilçesine CHP bayrağını dikmek olduğunu söyledi.

VAN 20.02.2014 14:38:26 0
Cahit Akbaş: İpekyolu’na CHP Bayrağını Dikeceğim
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fazıl ERÜŞ

Demokratik Sol Parti’de 16 yıl İlçe ve İl başkanlığı görevinde bulunarak aktif siyaset yaptığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Cahit Akbaş, DSP ve CHP’nin çizgisinin bir olduğunu belirtti. Gazetemize adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbaş, eski Başbakan Bülent Ecevit’in dürüstlüğünü siyasette ilke edindiğini vurguladı.

Hırsızlık yapanlardan hesap soracağız

Din üzerinden siyaset yapıp hırsızlığa gömülenleri halkın izlediğini belirten Akbaş, “ En büyük projemiz hırsızlık yapmamak ve dürüst olmaktır. Hırsızlık yapanlardan, halkın malını çalanlardan hesap soracağız. CHP bölgemizde Ankara’dan yönetildi. Bölgemize yeterince gelinmedi, sosyal yaralar sarılmadı. Bölge insanlarımızla iç içe olunmadı. Neticede gözden uzak olan gönüldende uzak olur. Bu öz eleştiriyi çok rahat yapabiliyoruz. Artık Doğu ve G.Doğu’da varız. Eskiden bölgemizin her köşesinden oy alıyorduk. Bu seçimde aynı oylarımızı neden almayalım. Kesinlikle dil, din, ırk üzerinden siyaset yapmayacağız. İnsanlara insanca yaklaşacağız. Her mahalleye gideceğim. Her kapıyı çalacağım. Özellikle CHP İpekyolu İlçe Başkanımız Hayrullah Irtak öncülüğünde seçim stratejimizi belirledik. Bu nedenle en büyük hedefim CHP’nin demokrasi, başarı bayrağını İpekyolu İlçemize dikmektir. İpekyolu’nun CHP ile en iyi şekilde yönetileceğine inanıyorum” dedi.

Engelsiz bir ilçe yaratacağız

İpekyolu’nun yeni bir İlçe olduğunu ifade eden Akbaş,” Van’da doğduğum ve büyüdüğüm için İpekyolu’nu çok iyi tanıyorum. Van’ın kalbi olan İpekyolu’nu modern, yaşanılabilir bir ilçe yapmak için yola çıktım. Öncelikle ilçede toplumsal kardeşliği, huzur birliği sağlayacağım. Bunun yanında Van’ın kültürel, tarihsel değerlerine sahip çıkacağım. Spor tesisleri, semt sahaları, yeşil alanlar, çocuk parkları kuracağım. Yeşil bir İpekyolu oluşturacağım. Turizm ve doğru tanıtıma önem vereceğim. İpekyolu çarpık, düzensiz, denetimsiz, bakımsız görünümü hak etmiyor. Çok önemli projelerimiz var. Mesela, günümüzde ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım yapılırken rencide edilerek yapılıyor. Bu anlamda en önemli projelerimden her mahalleye semt evlerini yapacağım. Hangi evde ihtiyaç sahibi bireyler varsa bu semt evlerinde çalışan personeller tarafından tespit edilerek yardım sağlanacak. İhtiyaç sahibi ailelere yardım sosyal devletin görevidir. Bu bir bağış veya lütuf değildir. İnsanlarımızı incitmeden sosyal yardımlar yapacağız. Kadınlarımız yönelik mesleki kurslar açacağız. Modern semt pazarları kuracağız. Yeni kurulan bir İlçe olduğumuz için yeni kurulacak belediye kadrosuna İpekyolu’nda ikamet eden ehliyet liyakat sahibi gençleri eşit şekilde işe alacağız. İpekyolu’nu modern kent haline dönüştüreceğiz. İş adamlarımızı, girişimcileri ilçemize yatırım yapmaları için teşvik edeceğiz. Gençlerimiz uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan koruyacağız. Engelsiz bir ilçe yaratacağız. Projelerimizin hayata geçirilmesi için CHP’li birçok belediyeden yardım sözü aldık ” şeklinde konuştu.

İnsanlarımızı kandırıyorlar

AK Parti’nin açılımlarını doğru bulmadığını söyleyen Akbaş, “Seçimden seçime vatandaşın oylarını alıyorlar ve oyalıyorlar. Kürt sorunu bölgemizin bir gerçeğidir. Kürt sorunu insanları ayırmadan, ötekileştirmeden TBMM’de çözülmelidir” diye belirtti.

Van köy görünümdedir

Van’ın bakımsız, düzensiz, plansız büyük bir köy görünümde olduğunu kaydeden Akbaş, “ CHP’nin belediyecilik anlayışını Van’a taşıyacağım. Belediye seçimleri kazanmakla bitmiyor. Eğitimli, donanımlı bir kadro kuracağım. CHP’nin sosyal demokrat çizgisi ve demokrat anlayışıyla halkımız hizmet etmek için yola çıktım” diye ekledi.