Çadırları teslim edin!

Van depreminden sonra Kızılay tarafından dağıtılan çadırların büyük bir bölümü henüz teslim edilmedi. Kızılay yetkilileri vatandaşlara seslenerek; “Lütfen çadırları teslim edin. Çadırları teslim etmek insani bir tutumdur” dedi

VAN 11.04.2013 10:45:41 0
Çadırları teslim edin!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van´da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından dağıtılan çadırların toplanmasına hala devam ediliyor. Şuana kadar depremde dağıtılan 56 bin çadırdan sadece 22 bin tanesi toplanabildi. Van Kızılay Şube Başkanı Yalçın Özdemir,  çadırları geri vermeyen vatandaşlara herhangi bir yaptırımın söz konusu olmadığını ancak bunun vicdani bir tutum olduğunu belirterek, vatandaşları kendilerini arayarak çadırları teslim etmeye çağırdı.
Van´da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011´de meydana gelen depremlerin ardından depremzedelere dağıtılan çadırların yapılan tüm uyarılara rağmen teslim edilmemesi Kızılay yetkililerini zor durumda bıraktı. Depremlerin ardından depremzedelere geçici olarak Kızılay  tarafından 56 bin çadır dağıtıldı. Daha sonra kurulan konteyner kentlere nakledilen depremzedelerden bu çadırlar geri istendi. Ancak Kızılay yetkilileri, 56 bin çadırdan çok az bir kısmı teslim edilince bu kez müftülükten yardım istemiş ve bunun üzerine Van Müftüsü Nimetullah Arvas, 15 Haziran 2012 tarihli cuma vaazında ´vebal´ olduğunu belirterek depremzedelere çadırların teslim edilmesi çağrısı yapmıştı. Ancak yapılan tüm çağrılara rağmen sadece 22 bin çadır teslim edilirken, 34 bin çadır hala Kızılay´a teslim edilmiş değil.

"ÇADIRLARI TESLİM ETMEK İNSANİ BİR TUTUMDUR"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Kızılay Şube Başkanı Yalçın Özdemir, çadırlarını geri vermek isteyen vatandaşların kendilerini aramaları halinde çadırları almaya gittiklerini söyledi. Çadırlarını vermeyenler konusunda herhangi bir yaptırımın söz konusu olmadığını ve bunun tamamen vicdani bir durumla alakalı olduğunu kaydeden Özdemir, "Depremin üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Bu konuda müftülüğün vaazı etkili oldu. Konuyla ilgili defalarca çağrımız oldu. Şu ana kadar 56 bin çadırdan sadece 22 bin tanesini toplayabildik. Çadırını hala geri vermemiş olan vatandaşlara çağrımız bizi 210.03.03 nolu telefondan aramalarıdır. Eğer vatandaş bize ulaşırsa bizde gider çadırı alırız." dedi.
Haber: Oktay CANDEMİR