B.Vanspor'un grubunda ilginç istatistikler…

B.Vanspor'un grubunda altıncı hafta geride kalırken, birçok takımın; galibiyet, beraberlik, attıkları gol sayısı ve yedikleri gol sayısı açısından istatistiksel olarak birbirine yakın olduğu görülüyor.

VAN 10.10.2018 09:19:49 0
B.Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz B.Vanspor haftayı üç gollü galibiyetle kapatırken, yine iddialı takımlar da üç puan veya tek puanla haftayı kapattı.

 


        B.Vanspor'un grubunda istatistiki sonuçlarda da ilginç durumlar söz konusu.
Lider Yeni Ordu ile birlikte beş takımın galibiyet sayısı aynı. Yeni Ordu, Kızılcabölük, B.Vanspor, Çatalca ve Esenler Erokspor altı haftada üçer galibiyet elde etmiş.

 


           Grupta beraberliği en fazla olan takımlar ise; Kırşehir Belediye, Sultanbeyli Belediye, Altındağ Belediye ve Elaziz Belediye. Bu takımlar dörder kez berabere kalmış.

 


        B.Vanspor ile birlikte kalesinde 5 gol gören, tam sekiz takım bulunuyor. Öyle ki gruptaki ilk sırada bulunan yedi takım da 5 gol yemiş. 11. Sıradaki Sultanbeyli Belediyespor da kalesini beş gole kapatamamış.

 


          Takımlar arasındaki benzerlikler puan durumlarında da görülüyor.
Lider Yeni Orduspor 12 puanda yer alırken, hemen ardındaki Kızılcabölükspor, B.Vanspor ve Çatalcasor 11'er puanda yer alıyor. Kırşehir Belediye ve Düzcespor da 10'ar puana sahip.
Altı hafta sonunda mağlubiyetlerde de benzerlikler var

 

.
         Lider Yeni Ordu ve beşinci sıradaki Kırşehir Belediyes por'un henüz mağlubiyeti yok.
Ama Kızılcabölük, B.Vanspor, Çatalca, Düzcespor'un birer mağlubiyeti söz konusu.
Grupta galibiyette de benzerlikler var. Kırşehir Belediye, Erok, Kemerspor,Adıyaman ve Osmaniye takımları ikişer kez galip gelirken, Sultaneyli Belediye, Alibeyköy, Pazarspor, Bergama Belediye ve Karşıyaka takımları da birer kez galibiyet elde etmiş.
Son üç sırada yer alan Altındağ Belediye, Elaziz Belediye ve Ofspor'un ise henüz galibiyetleri yok.

 


            Tüm bu istatistiklere bakıldığında özellikle üst sıralardaki takımlar arasında çok fazla bir fark olmadığı, birkaç mağlubiyetle takımların sonlara doğru gerileyeceği, birkaç galibiyetle takımların zirveye çıkacağı görülüyor.
Öte yandan B.Vanspor'un Cumartesi günü maçının oynama saati de belli oldu. Kırmızı-siyahlı takım cumartesi günü saat 14.00'te Kızlcabölükspor'u ağırlayacak.Van Bölge Gazetesi

jigolo