B.vanspor'un Grubuna Bakış

B.VANSPOR TARAFTARLARININ OKUMASI GEREKEN YAZI!

VAN 19.09.2013 10:37:37 0
B.vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00


Spor Toto 3. Lig 3. Grup da, geride kalan 3 haftalık maç maratonuna bakıldığında çokta ön plana çıkan bir takım yok gibi. Önümüzdeki 3-4 haftalık karşılaşmalar da, gruptaki 18 takımın güçlerini ve hedeflerini azda olsa görme imkanı bulacağız.

Spor Toto 3.lig 3. Grup da yer alan 18 takım ligde 3 haftalık maratonu geride bıraktı. Geride bırakılan 3 haftalık maç maratonunda 18 takım fileleri toplam 140 kez havalandırdı. Ligin ilk haftasında Averajla liderlik koltuğuna oturan Kayseri Şekerspor, ligin 2. Haftasında koltuğu B.Vanspor'a bıraktı. Ligin 3. hafta maçları sonunda ise Kayseri Şekerspor averajla tekrar liderlik koltuğuna tekrar oturdu.

İlk 4 sırayı paylaşan 4 takım Kayseri Şekerspor, İstanbul AŞ, B.Vanspor ve Gölcükspor 2 galibiyet, 1 beraberlik eşit 7 puanla yolarına devam ederken, son sırada yer alan Kocaelispor ve Bafraspor henüz puanla tanışamadılar. Son 3 hafta maçlarında, en fazla gol atan takım, Kayseri Şekerspor(8) en fazla gol yiyen takım ise son sırada yer alan Bafraspor(9) oldu.

Geride kalan 3 haftalık maç maratonuna bakıldığında, kendini gösteren, ön plana çıkan, göze batan, şampiyonluk adayı bir takım henüz göze çarpmış değil. Ama önümüzdeki 3-4 hafta takımların ne yapabileceği, hangi takımın ligde nasıl bir konuma geleceği, hangi takımların şampiyon adayı olacağı azda olsa netlik kazanacaktır. Şu anda denk bir mücadeleyle takımlar puan veya puanlar koparmanın mücadelesini veriyor. Ama önümüzdeki haftalarda beklide beklemediğimiz takımlar çıkışa geçebilir.

Sezon başlamadan yaptığı transferlerle sürekli gündemde olan Şekerspor 3 maçta sadece bir galibiyet alırken, Kocaellispor ise henüz puanla tanışmış değil. Bunun yanında Denizli Belediyespor, 3 maçta 3 beraberlik Keçiörenspor ise bir galibiyetle 3 haftayı geride bıraktı. O açıdan 3-4 hafta daha beklemekle, takımların ileride neler yapacaklarını, güçlerini ve kapasitelerini daha net görme imkânı bulacağız.

Önümüzdeki haftalarda oynanacak mücadeleler, geride bırakılan 3 haftadaki gibi geçerse, bu durumda kendi sahasında kazanan ve deplasman da ne koparsam kar diyen takımlar grup da ön plana çıkacaklardır. Ama ben gruptaki 18 takımın mücadelelerinin önümüzdeki haftalardan itibaren daha farklı geçeceği kanaatindeyim. Çünkü takımlar bu süreç de tanışma faslını geride bırakacak, hemen hemen her takım her takımın gücü ve kapasitesi hakkında bilgi sahibi olacaktır. Belki bu süreçten itibaren maçlar daha çekişmeli ve kıran kırana geçecek, futbol sevenlerin daha zevkli maçlar izleme imkanı bulacağı kanaatindeyim.

B.Vanspor Cephesi

B.Vanspor cephesinde moraller üst seviyede ve yüzler gülüyor. Takımda şuan itibariyle güzel bir hava oluşmuş durumda. Ligde alınan 2 galibiyet 1 beraberlik ve kupada alınan bir galibiyet takıma ayrı bir güven getirerek, önümüzdeki maçlarda, futbolcuların daha istekli,arzulu ve kazanma hırsıyla mücadele etmelerine vesile olacaktır. B.Vanspor rahat bir mücadele veriyor. Çünkü takımın şampiyonlukla ilgili bir beyanatı yok. Bu da futbolcuların daha rahat bir mücadele etmesine vesile oluyor. Eğer sezon başı B.Vanspor'un şampiyonluk beyanatı olsaydı, belki bu beyan takıma ters etki bile yapabilirdi. İlk kez Arsinspor karşısında izlediğimiz B.Vanspor, kazanmak için her şeyi yapıyor.

Futbolcuların kazanma arzusunda olduğu verilen mücadeleden belli. Önümüzdeki Kayseri Şekerspor maçında 2. Kez B.Vanspor'u izleme imkânı bulacağız. Bu karşılaşma gerçekten çok önemli. B.Vanspor, karşılaşmanın başlamasıyla baskılı bir futbol sergilerse, takımdaki moral motivasyon güven bunun yanında taraftar desteği takıma galibiyeti rahatlıkla kazandıracaktır. Takımımızı tebrik ediyor, rehavete kapılmadan aynen yola devam etmelerini bekliyoruz. Kırmızı siyahlı ekip Kayseri Şekerspor maçından sonra, ligin 5. Haftasında İstanbul'da AnadoluÜsküdar 1908 spor'a konuk olacak.