B.VanspOR zORu seviyOR!

B.Vanspor 4 Tuzlaspor 0

VAN 3.04.2014 10:57:21 0
B.VanspOR zORu seviyOR!
Tarih: 01.01.0001 00:00
TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Belediye Vanspor, kendi sahasında konuk ettiği güçlü rakibi Tuzlaspor'u 4 ^ 0 gibi çok net bir skorla mağlup etmeyi başardı.


Haber: Mürsel ÖNER

Lige iyi bir başlangıç yaptıktan sonra hesapları tutmayan ve özellikle de ligin ikinci devresinde üst üste aldığı mağlubiyetlerle düşme hattına doğru hızlı bir düşüş yaşayan Belediye Vanspor, dün zirve mücadelesi veren rakibi Tuzlaspor´u net bir skorla geçti.
Maça süper bir başlangıç yapan Belediye Vanspor henüz 4. dakikada geliştirdiği atakta Medeni Bingöl ile gole ulaştı. 1 - 0.
Bu golün şokunu üzerinden atamayan Tuzlaspor bir anda kalesinde 2. golü gördü. Gelişen Belediye Vanspor atağında Birol Yiğit 6. dakikada topu bir kez daha filelerle buluşturdu. 2 - 0.
Van´a galibiyet parolası ile gelen ve liderlik mücadelesi veren Tuzlaspor bir anda maça 2 - 0 yenilgi ile başlayınca adeta şok yaşadı. Yediği 2 golün ardından toparlanmaya çalışan Tuzlaspor atak geliştirmekte güçlükler çekti.
Gününde olan ve performansıyla dikkat çeken Belediye Vanspor 2 gole rağmen ataklarının dozunu düşürmedi. Dakikalar 29´u gösterdiğinde Birol Yiğit ikinci kez sahneye çıktı ve kendisinin 2. takımının ise 3. golünü kaydetti. 3 - 0. Bu golden sonra son derece rahatlayan Belediye Vanspor rakibinin ataklarını eritmeyi de başardı.
Maçın ilk devresi 3 - 0 Belediye Vanspor´un üstünlüğü ile tamamladı.
Maçın ikinci devresine de yine iyi başlayan taraf Belediye Vanspor oldu. Maça iyi konsantre olan ve rakibini şaşırtan Belediye Vanspor, Tuzlaspor´un ataklarında gol şansı tanımadı.
Skor üstürlüğünü elinde tutan ve zaman zaman bunu korumak açısından geriye de yaslanan Belediye Vanspor performansıyla dikkat çekti. Maçın sonlarına yaklaşıldıkça skorun değişmeyeceği düşünülürken, 90. dakikada B.Vanspor´da oyuna sonradan giren Yusuf Akbulut son sözü söyledi ve durumu 4 - 0´a taşıdı. Belediye Vanspor aldığı galibiyet ile düşme potasından uzaklaşarak derin bir nefes aldı.