Buz tutan Van Gölü’nde yüzecekler

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek ve korunması yönünde farkındalık oluşturmak amacıyla kıyılarda yer yer buz tutan Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştirecek.

VAN 22.01.2022 11:19:47 0
Buz tutan Van Gölü’nde yüzecekler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’te faaliyet yürüten, daha çok Van Gölü ve havzaya dair tarihi, turistik ve doğal değerlere dikkat çekmek için farkındalık etkinlikleri gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, 23 Ocak günü Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştirecek.
Aktivistler, kış etkinlikleri kapsamında Ocak ayı başlarında Muradiye Şelalesi’nde de yüzme etkinliği gerçekleştirmişti.

SOSYAL MEDYADA ARAŞTIRDILAR

Aktivistler, son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı Van’da, gölde kış yüzme etkinliğinin yapılıp yapılmaması konusunda önce sosyal medyada bir kamuoyu araştırması yaptı.
Araştırmada, yüzme etkinliğinin yapılması yönünde destek bulan aktivistler 23 Ocak’ta sahilde yer yer donmaların da olduğu Van Gölü’nde yüzme kararı aldı.

TATVAN’DA START ALACAK

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan yüzme etkinliği Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirilecek.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, “Van Gölü eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Van Gölü'ne her mevsim dikkat çekmek istiyoruz. İnsanların gelip görmesini istiyoruz çünkü bu yerin çok eşsiz güzelliği ve doğallığı var.” dedi.

AMAÇ, VAN GÖLÜ’NE DİKKAT ÇEKMEK

Kış koşullarında gerçekleştirdikleri farkındalık etkinliği ile Van Gölü’ne dikkat çekmeyi ve korunması yolunda duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dağer, şunları söyledi:
“Amacımız Van Gölü'ne dikkat çekmek, gelecek nesiller için korunmasını ve temiz tutulmasını sağlamak istiyoruz. Bölgede yaşayan insanların bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olmalarını istiyoruz. Ayrıca, kuzey ülkelerinde bu tür etkinlikler kışın çokça düzenlenmektedir. Biz de bu çalışmalarımızı etkinlik ile farkındalıklara dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte, vücut sıcaklığındaki hızlı bir düşüş olan hipotermi yaşanmaması için, sınırlı bir süre içinde yüzebiliyoruz. Bu yüzden sadece kısa süreler yüzebilirsiniz. Tatvan'da Aquapark’ta etkinliği planlıyoruz. Sağlık açısından herhangi bir sorunu olmayan herkes katılabilir.”
Özel Haber: M. Selim Kurt