Büyükşehir'in Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçecek

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara unutulmaz Ramazan geceleri yaşatmak için dolu dolu bir program hazırladı.

VAN 11.05.2018 14:18:47 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazanı, büyük organizasyonlar ve etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanlığının organize ettiği etkinliklerin bu yıl ki adresi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Eski Belediye Binasının alanı olacak. Kurulacak iftar çadırında, İpekyolu ilçe belediyesi ile birlikte ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.

 

 

     16 Mayıs Çarşamba günü start alacak Ramazan etkinlikleri, her akşam saat 20.00’da mehteran gösterisi ile başlayacak ve şişme maskot dans gösterisi, çocuk şarkıları, Hacivat ile Karagöz, çocuk yarışmaları, tiyatro gösterileri, Sinema, ney dinletisi, semazen ve Kur’an’ı Kerim tilaveti ile devam edecek.

 

     Ayrıca Program çerçevesinde Ömer Karaoğlu, Fatih Koca, Serdar Tuncer, M. Özcan Gündoğdu, İbrahim Sadri, Mustafa Demirci, Eşref Ziya Terzi, Abdurrahman Önül, Murat Belet, Bekir Çiçek, Grup Tillo ve Ammar Acarlıoğlu gibi tanınan ilahi sanatçıları Vanlılarla buluşacak.

 

     Mahalleleri de unutmayan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel olarak dizayn edilen TIR ile her gün farklı bir mahallede 750 ile bin kişilik iftar yemeği vererek çeşitli etkinlikler de yapacak.

 

    20 BİN AİLEYE RAMAZAN PAKETİ

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya, ramazan ayında da artarak devam edecek. Yıl boyu dağıttığı yardımlarla dar gelirli ailelerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, ramazanda 20 bin aileye Ramazan paketi ulaştıracak.