Büyükşehir’in grubunda 7 takım mağlup oldu

Van Büyükşehir Belediyespor’un grubunda; 7 takım galibiyet elde ederken, 4 takım beraberlik, 7 takım ise mağlubiyet elde etti. Batman Petrolspor ve Van Büyükşehir Belediyespor ilk hafta maçlarında rakip filelere en çok gol atan 2 takım ol

VAN 25.08.2015 11:59:01 0
Büyükşehir’in grubunda 7 takım mağlup oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta yeni sezonun ilk karşılaşmaları oynandı. İlk hafta maçları sonunda kimi takımlar mağlubiyete üzülürken, kimi takımlar ise galibiyete sevindiler.
Ligin ilk haftasında alınan sonuçlar ilerisi için ölçü değil. Çünkü takımlar kamptan yeni çıkmış, uyum sorunu mutlaka mevcut. Bunun yanın da takımların birbirlerini tanıma süreci var.En azından ligin 5. Haftası geride kaldığın da, takımlarla ilgili düşüncelerimizi net olarak yazma imkânı bulacağız.
Grubumuzdaki ilk hafta karşılaşmalarına baktığımızda, Van Büyükşehir Belediyespor ve Batman Petrolspor en çok gol atan 2 takım olurken, Çatalcaspor ile Darıca Gençler Birliğispor ise deplasmanda galip gelen takımlar oldu. Ligin ilk hafta maçlarında 7 takım 3 puanla tanışırken, 4 takım 1, kalan 8 takım ise haftayı puansız kapattı.
Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresinde başarısız bir grafik çizen Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 2. Devresinin ilk haftalarında yakaladığı istikrarlı gidişatla Van'da futbol rüzgârları estirtmişti. Bir anda şampiyonluk ve Play Off hesapları yapmaya başlayan kırmızı siyahlılar sonraki haftalardaki kötü gidişatı sayesinde ligde zor kalabilmişti. Çok iyi giden bir takım ne oldu da bir anda çöküşe geçti. Rehavet mi? Sıkıntı mı? Nedenini tam bilemedik. İnşallah bu sezon bu hatalar tekrarlanmaz diyoruz.
Yeni sezonun ilk haftasında, kendi sahasında, TKİ Tavşanlı Linyitspor'u konuk eden Van Büyükşehir Belediyespor, 4-2 lik galibiyetle taraftarların yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz sezon gol sıkıntısı yaşayan kırmızı siyahlılar, bu sezon bu sıkıntının yaşanmayacağının sinyalini de vermiş oldular. Açık tribünlerde kara kobralar, kale arkasında ise Vangölü korsanlarının desteğini alan kırmızı siyahlılar, güzel bir galibiyet ve 3 puanla sahadan alkışlar ayrıldılar. Bu güzelliklerin kaybolmaması için istikrar şart. Ligin ilk haftasın da alınan bu farklı galibiyetin takımı rehavete kaptırmaması lazım. Geçen sezon bunun acısı çektik. Önümüzde Dardanelspor AŞ maçı var. Çok önemli bir maç. Bu karşılaşmadan alınacak 3 puan sayesinde göreceksiniz sonraki hafta tribünler tıklım tıklım dolacaktır. O açıdan kimse rehavete kapılmamalı, kimse şımarmamalı aynı heyecan ve kazanma arzusuyla yola devam edilmelidir. Alınan bu güzel galibiyet ve 3 puandan dolayı ekibimizi kutluyoruz.
Van Büyükşehir Belediyespor bu hafta sonu, deplasmanda Dardanelspor AŞ'ye konuk olacak. Sonraki hafta ise sahasında, Sandıklıspor'u konuk edecek.
Bu sezon Orhangazispor'la anlaşan, Van'lı teknik direktör, Cevdet Uzunköprü, ilk maçında 3 puanla tanıştı. Evinde Denizli Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden, Orhangazispor, ligin ilk haftasını 3 gol ve 3 puanla kapattı.

Bölge: Salih Deniz