Büyükşehir’in grubuna bakış

Tekirdağspor deplasmanından 1 puanla dönen Van Büyükşehir Belediyespor, Ankara Demirspor maçı hazırlıklarına başladı.

VAN 25.11.2016 10:38:05 0
Büyükşehir’in grubuna bakış
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Salih Deniz

    Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 15. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. Ligde ilk devrenin bitimine sadece 4 haftalık bir maraton kaldı.


     Kalan 4 haftalık maraton grupta yer alan 19 takım açısından da çok önemli. Zirve takımları zirveden kopmamanın, küme düşme potasında yer alan takımların ise orta sıralara yükselme hesapları var. Ligin 7. Haftasında Altay’dan liderliği alan Sancaktepespor 8 haftadır liderliğini sürdürüyor.


      En yakın takipçisi ise ile arasında 9 puanlık bir fark var. Sancaktepespor kalan 4 haftalık maratonda bu farkı korumanın, Kocaellispor ile Çorum Belediyespor’un ise bu farkı kapatmanın mücadelesini verecek.
       Geride bırakılan 15 haftalık maç maratonuna bakıldığında, Sancaktepespor 10 galibiyetle ve namağlup yoluna devam ediyor. En az galibiyet alan takım ise sonuncu sırada yer alan Manavgatspor olarak görünüyor. Grupta yer alan 19 takım arasında en fazla gol atan 2 takım, (28) Kocaellispor ve Çorum Belediyespor olurken, en az gol atan takım Manavgatspor en fazla gol yiyen takım ise Karacabey Birlikspor oldu.


     Büyükşehir’in Zirve Hesapları
    İlk devrenin bitimine 4 haftalık maraton kalırken, 22 puanla 4. Sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyespor, zirveden kopmamanın hesaplarını yapıyor. Liderle arasında 12, puan farkı bulunan kırmızı
Siyahlı ekip, 2. Ve 3. Sırada yer alan takımlarla arasında ise sadece 3 puanlık bir fark bulunuyor. Van Büyükşehir Belediyespor kalan 4 haftalık maç maratonunda bu farkları kapatmanın mücadelesini verecek.


     Ligin 16. Hafta maçlarında, Lider Sancaktepespor 2. Sırada yer alan Kocaellispor deplasmanına giderken, Çorum Belediyespor ise haftayı bay geçirecek. Bu tablo, Van Büyükşehir Belediyespor’a yarıyor. Kırmızı siyahlı ekip, Pazar günü oynayacağı Ankara Demirspor maçını kazandığında aradaki puan farkları biraz daha kapanmış olacak. Kırmızı siyahlı ekip, geride bırakılan 15 haftalık maç maratonunda, 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet almış durumda.


      Ligin 15. Haftasında Tekirdağspor deplasmanın dan 1 puanla dönen kırmızı siyahlı ekip, ayağının tozuyla, Pazar günü oynayacağı Ankara Demirspor maçı hazırlıklarına başladı. Yarın yapılacak ter idmanı ardından, Van Büyükşehir Belediyespor maç saatini beklemeye başlayacak. Bu önemli maç için taraftarlarda sıkı bir çalışma yürütüyor. Önceki maçlar da olduğu gibi, grup kara kobraların hedefi, tribünleri ful doldurmak.


    Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 17. Haftasında ise Cizrespor deplasmanına gidecek.