Büyükşehir'in grubuna bakış

Son 2 maçta aldığı 4 puanla zirveye doğru ilerleyen Van Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarına umut verdi.

VAN 7.11.2016 19:28:18 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 12. Hafta karşılaşmaları da geride kaldı. Ligin ilk devresinin bitimine ise sadece 7 haftalık bir maraton kaldı. Kalan bu süreçte zirve hesapları yapan takımlar, ilk devreyi lider tamamlamanın, küme düşme potasındaki takımların ise orta sıralara çıkmanın hesaplarını yapacak.


     Ligin 7. Haftasında liderlik koltuğunu Altay'dan devr alan Sancaktepespor, liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Ligin 12. Hafta maçında, Manavgatspor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Sancaktepespor en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 4'de çıkarttı. Sancaktepespor 19 takımlı grupta mağlubiyet yüzü görmeyen tek takım konumda da yer alıyor. Sancaktepespor bu hafta sonu Kütahyaspor'u konuk edecek.


      Son haftalarda yakaladığı istikrarlı gidişatla, 2. Sıraya yerleşen Kocaellispor, Çorum Belediyespor gibi gözünü zirveye dikmiş durum da. İlk devre için kalan 7 haftalık maratonda, dengelerin değişeceği açıkça görülüyor. Yani ligin ilk devresini, Sancaktepe, Çorum Belediyespor veya Kocaellispor takımlarından biri lider olarak kapatacak gibi görünüyor.
Son sıralarda yer alan takımlara bakıldığında değişen bir şey yok. Geçen sezonun flaş takımı Beylerbeyispor, ligin 12. Haftasında, Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanın dan aldığı 2-0 lık mağlubiyetle 7. Mağlubiyetini de almış oldu. Yine geçen sezonun flaş takımlarından Gölcükspor da aynen Beylerbeyispor gibi ligin dibine demir atmış durumda. Beylerbeyispor bu hafta sonu Manavgatspor'u konuk ederken, Gölcükspor ise Erzin Belediyespor'u konuk edecek.    

                    
    Büyükşehir'de istikrarlı gidişat
    Ligin 11. Hafta maçında, lider Sancaktepespor deplasmanın dan 1 puanla dönen Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 12. Haftasında ise Beylerbeyispor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Son 2 hafta da alınan 4 puanla zirveye doğru çıkışa geçen Van Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarına da umut vermiş oldu. Ligin 12. Haftasında konuk ettiği Beylerbeyispor'u 2 mükkemel golle geçmeyi başaran kırmızı siyahlılar, 19 puanla 5. Sıraya yerleşti. Lider Sancaktepespor'la arasında 6 puanlık fark bulunan Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde kalan 7 haftalık maratonda, bu farkı kapatmayı hedefliyor. Bu hafta sonu 24 Erzicanspor deplasmanına gidecek olan kırmızı siyahlı ekip, ligin 14. Haftasında ise Gölcükspor'u konuk edecek. Bu 2 karşılaşmadan alınacak puan ve ya puanlar, Van Büyükşehir Belediyespor'u zirveye biraz daha yaklaştırmış olacak.


      13 Kasım Pazar günü deplasman da 24 Erzincanspor'a konuk olacak olan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maç için hazırlıklarını sürdürmeye başladı. Erzincan deplasmanına puan veya puanlar için gidecek olan kırmızı siyahlı ekibin Cuma günü Erzincan'a hareket etmesi bekleniliyor. 

Bölge: Salih Deniz