Büyükşehir'in 3 puan hesapları

Van Büyükşehir Belediyespor, son haftalar da kaybettiği puanlar nedeniyle, Play Off potasından uzaklaştı.Pazar günü, Sandıklıspor'u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, kalan son 5 haftalık maratonda, kendi sahasında 2, deplasman da i

VAN 10.04.2015 10:38:41 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Haber Yorum: Salih Deniz
                        Spor Toto 3. Lig 3. Grupta ligin bitimine 5 haftalık bir maraton kaldı. Ligin sonunun yaklaşmasına rağmen, takımlar arasındaki puan farklarında kopma yok. Puanların birbirine çok yakı olması nedeniyle, kalan 5 haftalık maratonda, şampiyonluk yarışı 5 takım arasında, Play Off mücadelesi 8 takım arasında geçeceğe benziyor. 

                 Küme düşme potasın da tablo yine aynı. Puan cetvelinde 9. Sırada yer alan takımla, küme düşme potasında yer alan takım arasında 8 puanlık bir fark var. Kalan 5 haftalık maratonu göz önünde bulundurduğumuzda, son 10 sırayı paylaşan takımların küme düşme riski devam ediyor. Bu hafta oynanacak karşılaşmalar sonunda bir iki takım bu riski üstlerinde atacağı görülmektedir.

                 Ligin 30. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. 18 takımın mücadele edeceği 9 karşılaşma saat 14.30'da başlayacak. Lider, Ankara Demirspor evinde, Erzinspor'u konuk ederken, yakın takipçisi olan Anadolu Üsküdarspor ise, İstanbul Güngörenspor deplasmanına gidecek. Zirve mücadelesi veren 2 takım arasında sadece 1 puanlık bir fark bulunuyor.

               Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle, Play Off potasından uzaklaşan Van Büyükşehir Belediyespor, kalan 5 haftalık maratonda bu şansını yeniden yakalamanın mücadelesini verecek. Son 5 haftalık maç maratonunda, kendi sahasın da 2 deplasman da ise 3 maça çıkacak olan kırmızı siyahlı ekip, 39 puanla 9. Sırada yer alıyor. Bu hafta sonun kendi sahasında, Sandıklıspor'u konuk edecek olan, Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 31. Haftasında, Sakaryaspor, ligin 32. Haftasında ise, Bergama Belediyespor deplasmanına gidecek. Ligin 33. Haftasında, Erzin Belediyespor'u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, ligin son haftasında ise Etimesgutspor deplasmanına giderek lige noktayı koyacak.

                 Yukarıdaki tabloya bakıldığında, kırmızı siyahlılar, küme düşme riski yaşayan 4 ve zirve mücadelesi veren 1 takımla karşılaşacak. Bu 5 karşılaşma da çok zorlu geçeceğe benziyor. Van Büyükşehir Belediyespor, öncelikle bu 5 karşılaşmadan birini kazanması önemli. Kırmızı siyahlı ekip, kalan 5 haftalık maratonda, 1 maç kazanması kendini garantiye alması, 5 maçı da kazanması Play Off şansının doğması demektir.

                 Bu hafta sonu oynanacak olan, Sandıklıspor karşılaşması çok önemlidir. Karşılaşma kesinlikle hafife alınmamalı. Sandıklıspor küme düşme potasında. Bu maçı da kaybederse sıkıntıyı iyiden iyiye yaşamaya başlar. Kısacası 2 takım açısın dan da çok önemli bir karşılaşma. Van Büyükşehir Belediyespor işini şansa bırakmamak için bu karşılaşmayı kazanarak, öncelikle kendini garantiye almanın hesabını yapacak. Kalan 4 haftalık maraton da ise gidebildiği yere kadar gitmenin, mücadelesine devam edecek.

                Pazar günü oynanacak olan, Sandıklıspor karşılaşması için hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlılar, sahaya kesinlikle galibiyet için çıkacak. Saat 14.30'da başlayacak olan karşılaşmaya çok sayıda taraftarın gelmesi ve takımı desteklemesi bekleniliyor.