Büyükşehir'e taraftar desteği...

Van Büyükşehir Belediyespor'a destek için, tüm futbol sevenlerin, spor'a gönül verenlerin yarın ki buluşma noktasının, Van Atatürk Şehir Stadı olması için, taraftarların çalışmaları devam ediyor.

VAN 2.05.2015 09:17:01 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber-yorum: Salih Deniz
Yarın, gözler Van Büyükşehir Belediyespor-Erzin Belediyespor, kulaklar ise küme düşme riski yaşayan takımların maçların da olacak.
Orta hakem, Çağdaş Altay'ın yöneteceği önemli karşılaşma saat 15.30'da başlayacak.
Spor Toto 3. Lig 3. Grup da 33. Karşılaşmaları yarın oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği 9 karşılaşma saat 15.30'da başlayacak.
Ligin bitimine 2 haftalık bir maraton kaldı. Ligin 2. Devresinin başların da yakaladığı istikrarlı çıkışla Zirve ve Play Off hesapları yapan, Van Büyükşehir Belediyespor, sonraki haftalardaki puan kayıpları sayesinde, şimdi ise küme de kalma hesapları yapmaya başlamış durumda.
Yarın, Erzin Belediyespor'u konuk edecek olan, kırmızı siyahlı ekip, son hafta ise Etimesgutspor deplasmanına giderek lige noktayı koyacak. Kırmızı siyahlı ekibin, son 2 maçta karşılaşacağı 2 takımın da küme düşme riski yaşayan takımlar arasında yer alması, karşılaşmaların zorlu geçeceğine işaret ediyor.
İstanbul Güngörenspor, grup da küme düşen ilk takım olurken, son 2 hafta maçlarında küme düşecek 2 takım belli olacak. Yaklaşık 7 takımın küme düşme riski var. Bu takımlar dan biride Van Büyükşehir Belediyespor olarak görünüyor.
 
Büyükşehir Kümede Nasıl Kalır?
Van Büyükşehir Belediyespor, kümede nasıl kalır?  Bu sorunun 2 cevabı var. Birincisi şu, Van Büyükşehir Belediyespor, bu hafta sahasında oynayacağı Erzin Belediyespor maçını kazanmasıyla, küme düşme riski yaşayan 7 takım dan en az bir veya ikisinin de puan kaybetmesi, kırmızı siyahlı ekibi kümede bırakır.
İkinci cevap ise, Van Büyükşehir Belediyespor, sahasında ki Erzin Belediyespor'un maçını kazanması, küme düşme riski yaşayan takımların da maçlarını kazanması halinde, umutlar, son hafta oynanacak Etimesgutspor maçına kalır. Van Büyükşehir Belediyespor Erzin Belediyespor galibiyeti ve Etimesgutspor'dan alacağı bir puanla ligde kalmayı garantiler.
Tabiki biz böyle hesaplar yaparken, taraftarlar ve  diğer takımlarda farklı hesaplar yapıyor. Ama ne olursa olsun, Van Büyükşehir kesinlikle Erzin Belediyespor maçına kilitlenmeli ve kesinlikle galibiyet almalıdır. Beraberlik takımı kurtarmaz. O açı dan bu önemli karşılaşmaya, taraftar ilgisinin daha çok olması gereklidir. Yarın, maça gelenlerin seyirci değil taraftar olarak, takımı destekleyen olarak gelmeleri lazım. Karşılaşmanın 90 dakkika olduğunu, son dakikalar da bile maç kazanıldığını unutmamalıyız. Takımın ligde kalması adına çok önemli olan bu maçta, futbolcular sahada, taraftarlar ise tribünlerde baskılı mücadelelerini 90 dakika boyunca sürdürmelidirler. Futbolcularımız sahada mücadele ederken, taraftarların da tribünlerde Van'a ve Van'lıya yakışır, küfürden uzak bir şekilde verecekleri destekle gülen taraf olacağımıza inanıyoruz. Grup Kara kobralar, Pazar günkü maça daha çok taraftarın gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.
Grup Kara Koblara Başkanı Ercan Dülger, Bu hafta sonu oynayacağımız, Erzin Belediyespor maçının, kader maçı olduğunu dile getirerek, olan olmuş giden gitmiştir. Her şeyi bir yana bırakarak, yarın tüm taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Bilet fiyatlarının da 1 Tl.'de düşürüldüğünü dile getiren Dülger, herkes stada seyirci değil taraftar olarak gelsin. Takımın desteğe ihtiyacı var. Bu takım hepimizindir sahip çıkma zamanıdır. Küfürden, şiddetten ve sahaya yabancı cisim atmak dan uzak durup, sadece Van'a yakışır bir şekilde, takımımızı destekleyelim, dedi.
Van Büyükşehir Belediyespor-Erzin Belediyespor karşılaşması yarın saat 15.30'da başlayacak. Karşılaşmayı orta hakem, Çağdaş Altay yönetecek.
Van Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki hafta, ligin son maçında, Etimesgutspor'a konuk olup ligi tamamlamış olacak.