BÜYÜKŞEHİRDEN YOL ÇALIŞMASI

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 30 kilometrelik yol asfaltlandı.

VAN 26.07.2017 15:59:01 0
BÜYÜKŞEHİRDEN YOL ÇALIŞMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Bahçesaray ilçesinde 8 mahalleyi birbirine bağlayan 30 kilometrelik yolu asfaltla kapladı. Mahalleli, ilk kez asfaltla buluşmanın sevincini yaşadı.

Yol yapım ekipleri tarafından Bahçesaray ilçesinde TOKİ, Kırmızı Köprü mevkii, Kaşıkçılar, Elmayaka, Peketli, Bağcılar, Liman, Altındere mahallelerini birbirine bağlayan 30 kilometrelik bölüm asfaltlandı. Yine yolun devamı olan 7 mahallede de yol genişletme çalışmaları ve yağmur suyu drenaj çalışmaları sürüyor.

Bahçesaray’da yaklaşık bir ayda 8 mahallenin yolunun asfaltlandığını belirten Belediye yetkilileri, yaz sonuna kadar yol güzergâhında bulunan 7 mahallenin de yolunun genişletilerek, asfaltlanıp halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Köylerine ilk kez asfalt geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Daha önce keskin virajlar nedeniyle özellikle kış aylarında çok sıkıntı yaşıyorduk. Hatta bu yollarda birçok trafik kazası yaşadık. Kazalarda ölen yakınlarımız oldu. Çok şükür bu yıl Belediyemiz tarafından köy yallarımıza asfalt döküldü, yollarımız genişletildi. Artık evimize, akrabalarımıza, sevdiklerimize gönül rahatlığıyla gidebiliyoruz.” dedi.