Büyükşehir’den, yaşlılara ‘yemek’ hizmeti…

Van Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınında evdekal çağrısına uyan yaşlı vatandaşların yemeklerini evlerine kadar götürüyor.

VAN 23.03.2020 23:13:03 0
Büyükşehir’den, yaşlılara ‘yemek’ hizmeti…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Van Büyükşehir Belediyesi virüs yayılımını engellemek üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, salgınında en büyük risk grubunu oluşturan 65 yaş üstü vatandaşlar için seferber oldu.

   Büyükşehir Belediyesi’ne ait aşevinde özenle pişirilen üç çeşit yemek el değmeden paketlenerek, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra yaşlı vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Salgın dolayısıyla yaşlı vatandaşların yanı sıra maddi durumu kötü olan vatandaşları da unutmayan ekipler, 2 öğün üç çeşit yemeği evlerine kadar götürüyor. Aşevi bünyesinde 4 ekip ve 8 personelle günlük olarak dağıtılan yemekler için her aşamada hijyen kuralları en üst düzeyde uygulanıyor.  

    Evlerine yemek götürülen 80 yaşındaki Siyahmet İpekten, verilen hizmetten memnun olduklarını belirterek, “Salgından dolayı devletimizin evdekal çağrısına uyuyoruz. Zaten evde hastan da var. O yüzden normal zamanlarda da pek çıkamıyordum. Allah devletimizden razı olsun sıcak yemeğimizi evlerimize kadar getiriyor. Cenabı Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

   Ekipleri dualarla karşılayan 85 yaşındaki Ahmet Durur ise kendilerine şefkat eli uzatan devlet yetkililerine teşekkür ederek, “Böyle zor bir zamanda bizleri unutmayan Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimize teşekkür ediyoruz. 85 yaşındayım ilk defa böyle bir felaket yaşıyoruz. İnşallah bunları da atlatacağız. Allah devletimize zeval vermesin. 2 öğün sıcak yemeğimizi kapımıza kadar getiriyorlar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı