Büyükşehir’den su taşkınlarına müdahale

Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan su taşkınlarına anında müdahale etti.

VAN 30.10.2021 10:42:34 0
Büyükşehir’den su taşkınlarına müdahale
Tarih: 01.01.0001 00:00

Olayın ilk dakikalarından itibaren Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlıkları ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri su taşkınlarına neden olan sağanak yağışla birlikte harekete geçti.

Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe, Beyüzümü ve İstasyon mahallelerinin Farklı noktalarında su baskını ihbarı alan İtfaiye ve VASKİ ekipleri, su tahliyesi yaparken, Fen İşleri Dairesi başkanlığına bağlı ekipler ise mahallelerde çamur ve balçık temizliği yapıyor.

Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çok sayıda araç ve personelle hummalı bir mücadele yürüten ekipler, çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

TUŞBA BELEDİYESİ'NDEN SU TAŞKINLARINA ANINDA MÜDAHALE

Van merkez Tuşba Belediyesi, ilçe merkezinde gün boyu etkili olan sağanak yağış ile birlikte akşam saatlerinde bazı mahallelerde yaşanan su taşkınlarına anında müdahale etti.

Van’da gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış Tuşba İlçesi’nin Seyrantepe, Beyüzümü, Abdurrahmangazi ve İstasyon mahallelerinin farklı noktalarında su baskınlarına neden oldu.

Yaşanabilecek bir sel baskına karşı sabah saatlerinden itibaren tedbirlerini alan ve alarm durumunda olan Tuşba Belediyesi, ihbarların gelmesiyle birlikte tüm ekiplerini seferber etti. Sahada bulunan belediye ekipleri, ana arterler başta olmak üzere su baskınlarının oluştuğu bölgelere anında müdahale ettiler.

Yoğun bir çaba sarf eden ekipler, çalışmalarına gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ettiler.

AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile birlikte su baskınlarının yaşandığı tüm mahalleleri tek tek dolaşarak yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ekiplerin koordinesinden sorumlu Belediye Başkan yardımcıları Azad Gülengül ve Necati Yertürk’ten bilgi aldı.

Herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermemek adına tedbirleri önceden aldıklarını söyleyen Başkan Akman, su taşkınlarına 10 iş makinesi ve 25 personelle müdahale edildiğini kaydetti.

Belediyenin çağrı merkezine ulaşan tüm şikayetleri en hızlı şekilde olay yerinde bulunan ekiplere bildirerek anında gerekli müdahalelerde bulunulduğunu belirten Başkan Akman, gece boyuna etkili olması beklenen sağanak yağışa karşı ekiplerin hazır bekletildiğini anlattı.

Büyükşehir’den su taşkınlarına müdahale