Büyükşehir'den personele kamu ihale kanunu eğitimi…

Van Büyükşehir Belediyesi personellere yönelik 2015 yılı eğitim programı çerçevesinde kamu ihale kanunu mevzuatı eğitimi verdi.

VAN 3.04.2015 16:40:25 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
            VBB İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılı eğitim programı çerçevesinde personellere Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Meşe'nin katılımı ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu mevzuat eğitimi verildi. 

            Van Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim programına VBB Genel Sekreteri Sedat Töre, VBB Genel Sekreter yardımcılarının yanı sıra çok sayıda personel katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren VBB Genel Sekreteri Töre, bilginin güç olduğu bir yüzyılı yaşarken, belediye olarak kendilerini kurumsal anlamda güncel tutması gerektiğini ifade etti. Eğitim programlarını kurumsal olarak her daim aktif olarak sürdürmeleri gerektiğini dile getiren Töre, "Türkiye'de özellikle kamu ihale mevzuatı kanunu sürekli olarak değişen bir mevzuat dalıdır. Maalesef Türkiye'de mevzuatlar düzenlenirken, ileriyi görme alışkanlığı görememe eksikliğinden kaynaklı sıkıntı ve sorunlar yaşanmaktadır. Bizde bu eksikleri görebilme ve yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak adına, kurumsal güncelliği geliştirebilmek adına böylesi bir eğitim düzenledik" dedi.

              Açılış konuşması ardından söz alan ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu mevzuatına ilişkin konuşan Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Meşe, eğitim kapsamında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, gecikme cezaları, mal ve hizmet alımları, pazarlık usulleri, açık ihale usulü, sözleşme sonrası işlemler ve güncel değişiklikler başlıkları altında bilgilendirmede bulundu. 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun birçok kez değişikliğe uğradığını belirten Meşe, "Kamu İhale Kanunu'nu anlamak için öncelikle 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nu anlamak gerekir. 5018 sayılı kanunun felsefesi de kendi paranla kendine bir şey alıyormuş gibi düşünmektir. Kanunun temeli saydamlık, kaynakların verimli kullanılması ve rekabet ortamının sağlanmasına dayanır. İhalelerde saydamlık ve hukuk yolunun açık olması demokratik bir ülke olmanın gereğidir. Yine belediye olarak yapılan tüm ihalelerin açık ihale şeklinde yapılması sizin belediye olarak şeffaflığınızı ortaya çıkarır. Bizlerin ve sizlerin de belirleyeceğiniz ihale türü açık ihale olması gerekiyor'' diye belirtti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi