Büyükşehir'den, Gevaş'taki yollara sıcak asfalt...

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş ilçesinde başlattığı sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Kısa bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında 26.2 kilometrelik 8 mahalle yolu sıcak asfalta kavuşuyor.

VAN 12.07.2018 13:45:45 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, 2018 yılı yol yapım ve sıcak asfalt çalışmamaları aralıksız devam ediyor.

   Bu kapsamda Gevaş ilçesine bağlı Aydınocak-Timar, İkizler-Kayalar, grup yolları ile Görüntü, Dokuzağaç, Uysal ve Gündoğan mahalle yollarında Bitümlü Sıcak Asfalt (BSK) çalışması yapılıyor. Çalışmaların 2 ayda tamamlanması hedefleniyor.

    Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, geçtiğimiz yıl ilçede yaklaşık olarak 52 kilometre yol yaptıklarını belirterek, “2018 yılı yol yapım ve asfalt çalışmaları kapsamında Gevaş ilçemizin turistik mahallerinde yaklaşık 40 kilometrelik yolda genişletme çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmayı belediyemiz öz kaynaklarıyla yapmaktadır. Bunun yanı sıra 8 mahallemizi kapsayan 26.2 kilometrelik yolumuzu da ihale usulüyle sıcak asfalta kavuşturuyoruz. Çalışmamızı başlattık. İnşallah 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde de tamamlamayı hedefliyoruz. Burada sadece sıcak asfalt serimi yapmıyoruz. Aynı zamanda Sanat yapıları, yol genişletme ve menfez çalışması da yapıyoruz. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.