BÜYÜKŞEHİR’DEN DONANIMLI HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİ

Van Büyükşehir Belediyesi, “Hayvan Bakımevi” açılış için gün sayıyor. Tesis bölgenin en donanımlı hayvan bakımevi olma özelliği taşıyor.

VAN 30.08.2017 17:43:20 0
BÜYÜKŞEHİR’DEN DONANIMLI HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında örnek olacak bir projeyi daha tamamladı. Kısa bir süre sonra faaliyetlerine başlayacak Büyükşehir’in “Hayvan Bakımevi” hizmet kapasitesi ve özellikleri bakımından bölgede tek. Türkiye’de ise benzer projeler içerisinde ilk sıralarda yer alıyor. 

Aynı anda 200 köpek, 100 kedi olmak üzere toplam 300 hayvanın barınabileceği bakımevinde kısırlaştırılma, aşılama, muayene ve tedavi hizmetleri bir arada verilecek. 

Ayrıca bakımevine getirilecek hayvanların aşıları takip edilerek kontrolsüz üreme ve sokak hayvanlarından insanlara geçebilecek zoonoz hastalıklarında önüne geçilecek. Hayvanların barınma ve tedavi süreçleri de takip edilerek, sahiplendirme çalışmaları da buradan yürütülecek. 

Bölgede kapasite, tesis ve sahip olacağı medikal malzeme zenginliğiyle tek olma özelliği taşıyan bakım evi 1400 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 18 bin m2’lik bir alanda hizmet verecek.
HAYVAN BAKIM EVİNDE YOK YOK

Bakım evi; Kedi- köpek barınma alanları, idari bölüm, yem hazırlama ve depolama alanı, eczane, ameliyathane, muayenehane, kafeterya, kedi- köpek gezinti alanları, yeni doğum odası, röntgen odası, labaratuar odası, kayıt bölümü, kedi-köpek karantina bölümü ve park alanlarından oluşuyor. 

DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi ekipleri hayvan bakımevinin yanında doğal bir yaşam alanı da oluşturdu. Etrafı çitlerle çevrilen alana çoğunluğu Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nın atölyesinde yapılan toplam 33 köpek kulübesi yerleştirildi. Bakımevinde tedavisi yapılan hayvanlardan sakat veya kendine bakamayacak durumda olanlar bu kulübelerde barındırılacak.
Son derece modern bir şekilde dizayn edilen bakım evinde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanarak, barınma ve tedavi süreçlerinin takip edileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, medikal malzeme alımının tamamlanmasının ardından bakımevinin faaliyetlerine başlayacağını söyledi. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DONANIMLI HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİ