Büyükşehir’den, DAP desteğiyle 9 milyonluk yatırım…

Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DAP) desteğiyle tarım ve hayvancılık alanında kırsal mahallelerde hizmetlerini sürdürüyor. Yapım aşaması ile ihale aşamasında olan 6 projeni

VAN 1.06.2020 14:19:29 0
Büyükşehir’den, DAP desteğiyle 9 milyonluk yatırım…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Koronavirüs salgınını adeta fırsata çevirerek tarımda üretim atağına geçen Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ve 13 ilçede bulunan çiftçilere desteklerini sürdürüyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in destekleri ile Muradiye ilçesi Kandahar, Gürpınar’ın Bozyiğit, Tuşba’nın Pirgarip ve Çatak ilçesinin Konalga mahallelerinde sulama kanalı yapım işleri devam ederken, Gürpınar ilçesi Kuşdağı mahallesindeki sulama kanal çalışmalarında ise projelendirme aşamasında olduğu belirtildi.

    Gevaş ilçesi Selimiye mahallesinde ihale aşamasında olan sulama kanalı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 33 bin km uzunluğundaki DAP destekli sulama kanalları kentin tarım ve hayvancılığına kazandırılacak.

     Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yoğun çalışması sonucunda hazırlanıp DAP tarafından desteklenen 6 projenin mali değerinin 9 Milyon TL’yi bulacağı açıklandı.