Büyükşehir’den çocuklara yönelik müzik kursu…

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik ücretsiz keman, org, piyano, bağlama ve gitar kursu açıldı.

VAN 20.12.2017 16:06:44 0
Büyükşehir’den çocuklara yönelik müzik kursu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı, çocukların sanatsal becerilerini arttırmak için Kadın Yaşam Merkezinde ücretsiz müzik aletleri kursu açtı. 25 kişilik 2 sınıftan oluşan kursta çocuklar keman, org, piyano, bağlama, gitar dersleri alıyor. Müzik öğretmenlerince verilen derslere çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

   Açılan kurslarla çocukların bireysel yeteneklerini gün yüzüne çıkarma şansı bulduklarını kaydeden Kültür İşleri Daire Başkan Vekili Selim Elhansu, çocukların sanatsal becerilerini ortaya çıkarmak için bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

   Elhansu, “Belediye olarak çocuklarımıza böyle bir imkan sağladığımız için kendim adıma çok mutluyum. Çocuklarımız artık istedikleri alanda, istediği eğitimi alacaklar ve bunu günlük hayatlarına uygulayacaklar. Aslında bizim çocuklara sağladığımız bu eğitimi, çocuklar bir şans olarak algılayıp ona göre bu imkana dört elle sarılmalı. İnşallah bu eğitim onlar için güzel bir başlangıç olur. Kim bilir belki her biri ilerleyen yıllarda bu sebeple konservatuvar okur ve bizi mutlu ederek yaptığımız işin doğruluğuna katkıda bulunurlar” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi