Büyükşehir’de Nisan ayı meclis toplantısı…

Van Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. Yapılan toplantıya DBP ve Ak Parti meclis üyeleri katıldı.

VAN 14.04.2015 16:05:48 0
Büyükşehir’de Nisan ayı meclis toplantısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yapılan yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye başlanmasından önce Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay ve İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav 11 Nisan’da Ağrı’da gerçekleşen olaylar ve kadın ölümlerine yönelik açıklamalarda bulundu.
 
Meclis'ten kadın cinayetlerine kınama
Ağrı’da yaşanan olayların provokasyon olduğunu, bu provokasyonun halk tarafından boşa çıkarıldığını iddia eden Bozbay, bakanın buna yönelik açıklama yaptığını ve seçime kadar bu tür eylemlerin devam edeceğini söylediğini ifade etti.
Bozbay, yaşananların seçime doğru giderken tansiyonu yükseltmeye dönük bir provokasyon olarak değerlendirmek gerektiğini, demokratik bir ortamda seçim sürecini tamamlamak açısından bu süreçte herkesin biraz daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Van’da yaşanan kadın intiharlarına da değinen Bozbay,  “Kentimizde bir ayda çok sayıda kadın öldü. Bu gerçekten çok ciddi bir rakamdır. Erkek egemen anlayışın ürünü olan bir durumdur. Her ne kadar intihar olarak görünse de bunun birçoğunun intihara sürüklenme olduğunu biliyoruz. Kadına karşı şiddeti kınıyoruz” dedi.
 Bozbay’dan sonra konuşan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav ise, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşamını yitiren Diyadin DBP İlçe Eski Başkanı Cezmi Budak’ı andı. Bidav olayın bir provokasyon olduğunu ve bu olayla yeni bir Silvan olayı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.
Van'da son dönemlerde yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin de açıklama yapan Bidav, "Kadın hem katlediliyor, hem şiddete uğruyor, hem de öldürülüyor. Öldüren erkek, katleden erkek, intihara sürükleyen erkektir. Biz burada da meclis olarak kadına yönelik şiddeti kınıyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların 5 DBP’den 2 Ak Parti’den olmak üzere 7 daimi meclis üyesi seçildi. DBP'den Handan Karakoyun, Ayfer Sayat, Melek Arapoğlu, Dündar Ayaz, M. Salih Leymun, Ak Parti'den ise, Necip Etik ve Raif Acar seçildi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi