Büyükşehir'de 3 puan hesapları

Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda, Bergama Belediyespor'a konuk olacak. 2 takım açısından da zorlu görünen karşılaşma saat 15.30'da, Bergama 12 Eylül Stadında oynanacak. Van'da hazırlıklarını tamamlayarak Bergama'ya

VAN 23.04.2015 19:14:12 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Bölge-Yorum: Salih Deniz
Spor Toto 3. Lig 3. Grup da 32. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği, 1 karşılaşma saat 11.00'da başlarken, diğer 8 karşılaşma ise 15.30'da başlayacak.
Ligin bitimine 3 haftalık bir maraton kaldı. Zirve, Play Off ve küme düşme potasında kopmanın olmaması karşılaşmalara etkisi büyük oluyor.
Kalan son 3 haftalık maratonda, ilk 4 sırayı paylaşan takımların liderlik şansı devam ederken, ilk 8 takımın da Play Off şansı aynen devam ediyor.  Bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar sonunda tablo biraz daha netleşmiş olacak. İlk 4 sırayı paylaşan takımlar arasında puan farkı çok az. Bu hafta sonu kaybeden takım ve ya takımlar zirveden biraz uzaklaşmış olacak. O açıdan bu 4 takım da, maçlarını kazanmanın ve zirveden kopmamanın mücadelesinde olacak.  
Küme düşme potasına bakıldığında, son sırada yer alan, İstanbul Güngörenspor'un lige veda ettiği görülmektedir. Son 3 hafta maçlarında küme düşecek 2 takım aranacak. 3 Puanlık sistemde her an her şeyin değiştiğini göz önünde bulundurduğumuzda, puan cetvelinde 9. Sıradan 16. Sıraya kadar yer alan 8 takımın, küme düşme riski içinde görünüyor. Bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar da, 3 puan alan takımlar, son 2 haftaya biraz daha şanlı girmiş olacak.
18 Takımın mücadele edeceği 32. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Lider, Anadolu Üsküdarspor deplasmanda, Bayburt Grup Özel İdarespor'a konuk olurken, yakın takipçisi, Ankara Demirspor ise evinde, Silivrispor'u konuk edecek. Zirveden kopmadan yoluna devam eden Sakaryaspor, Etimesgutspor deplasmanın da 3 puan mücadelesi verecek. Bu 3 karşılaşma sonunda, Anadolu Üsküdarspor'un kaybetmesi, liderlik koltuğunun yeniden değişmesine etki edecektir. 


Büyükşehir deplasmanda puan almalı

Son haftalarda kaybettiği puanlarla, küme düşme riskini his etmeye başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar dünü deplasmanda Bergama Belediyespor'a konuk olacak. Küme düşme riski yaşayan 2 takımın mücadelesi zorlu geçecek gibi görünüyor. Hafta boyunca hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlılar, bu maçtan 3 puanla dönmeyi hedefliyor. Van Büyükşehir Belediyespor 39 puanla 11. Sırada yer alırken, Bergama Belediyespor ise 34 puanla 17. Sırada yer alıyor. Ligin 15. Haftasında Van'da oynanana ilk karşılaşma 2-2 sonuçlanmış, yaşanan olaylardan dolayı, Van Büyükşehir Belediyespor seyircisiz 4 maç oynama cezası almıştı.
Pazar günü saat 15.30'da Bergama 14 Eylül Stadında oynanacak olan karşılaşma, küme düşme potasını yakından ilgilendiriyor. Bu karşılaşmada 3 puan alan takım, son 2 haftaya biraz daha şanlı girmiş olacak. Beraberlik kırmızı siyahlı ekibe çok yararken, Bergama Belediyespor'a çokta yaramayacak. O açıdan 2 takım içinde çok zorlu bir karşılaşma.
Küme düşme riski yaşayan, Van Büyükşehir Belediyespor, kalan son 3 maçında mutlaka hanesine puan veya puanlar yazdırması lazım. Kalan 3 haftalık maratonda özellikle deplasman maçlarında takımın puan çıkarması önemlidir. Umutlar kesinlikle kendi sahamızda oynayacağımız Erzin Belediyespor maçına bırakılmamalıdır. Erzin Belediyespor maçını kazanır ligde kalırız düşüncesinden uzak kalınmalıdır. Oynanmamış hiçbir maçın garantisi yok. Zaten puan alma konusunda zorlanıyoruz. O açıdan Erzin Belediyespor maçı düşünülmeden, deplasman da hanemize puan ve ya puanlar yazdırmamız önemlidir.
Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 33. Hafta maçında Erzin Belediyespor'u konuk edecek. Ligin 34. Haftasında, Etimesgutspor deplasmanın da sezonun son maçına çıkacak.