Büyükşehir vektörle mücadele çalışmalarına başladı

Van Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele kapsamında vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

VAN 6.01.2021 13:59:01 0
Büyükşehir vektörle mücadele çalışmalarına başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında vatandaşların korkulu rüyası haline gelen sivrisinek, karasinek ve diğer hastalık yayıcı vektörlerle etkin şekilde mücadele etmek için çalışmalarının startını verdi.

   Vektörle mücadele konusunda vatandaşlardan da destek isteyen Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Cumhuriyet, Kazım Karabekir, İskele, Sıhke, Zübeyde Hanım Caddesinde esnaf ve vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

   Hazırlanan broşürlerde vektörlerle mücadele konusunda sivrisineklerin, göletler, bataklıklar, su havzaları, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanaları, su kuyuları, inşaat temeli için açılan çukurlar, su varilleri, eski otomobil lastikleri, fosseptik çukurları, saksılar ve gelişi güzel bahçelere konulan kaplar da çoğalabileceklerine değinildi.

  Ayrıca alınacak çok küçük önlemlerle de Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu vektörle mücadele çalışmalarına büyük destek olunacağı belirtildi. 

  Vektörle mücadelede alınacak erken önlemlerin çoğalmanın önüne geçeceğini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, vektörle mücadelenin geniş kapsamlı bir mücaele olduğunu söyledi.

  Allahverdi, “Problemi kaynağından çözmek için bu yıl çalışmalarımıza vatandaşlarımızla birlikte başladık. Bu doğrultuda vektörle mücadele için hazırladığımız broşürlerimizi ekiplerimizle birlikte esnaf ve vatandaşlarımıza dağıtık. Vatandaşımızın bahçesinde evinin önünde alacağı küçük bir önlem bizim bu mücadelemize çok büyük destek verecektir” dedi.