Büyükşehir şeytanın bacağını kırdı:2-1

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Van Büyükşehir Belediyespor, evinde konuk ettiği maçta 24Erzincanspor'u 2-1 yenmeyi başardı ve grupta 43 puanla 7. sıraya yükseldi.

VAN 26.03.2017 15:53:28 0
Büyükşehir şeytanın bacağını kırdı:2-1
Tarih: 01.01.0001 00:00
  TFF 3. Futbol Ligi 1. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde ağırladığı 24Erzincanspor'u 2-1 yenerek 7 hafta aradan sonra galip gelmeyi başardı. Van Büyükşehir Belediyespor, en son 24. Hafta maçında evinde Kocaelispor’u 2-1 yenmişti.

Van Büyükşehir Belediyespor, Namık Altınsoy sorumluluğunda sahaya, Okan Karabulut, Gürol Karataş, Ali Kurt, Berkay Yüksel, Salih Tunar, Abdullah Temircan, Gökhan Öztürk, İsmail Türkaslan, Nihat Yılmaz, M.Şirin Soydan ve Medeni Bingöl ilk on biri ile çıktı.
24Erzincanspor ise sahaya, Ahmey Burgaz, Ahmet Kaan Ergün, Erdi Kasapoğlu, Atilla Garhan, Cebrail Serçek, Yasin Dülger, Sefa Yıldırım, Ömer Serbest, Oğuz Küçük, Ali Han Tunçer ve Umut Doğru ilk on biri ile çıktı.
6. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Salih Tunar'ın pasında Ali Kurt kafa ile vurdu, top kalecide kaldı.
12. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Nihat ile serbest vuruş kullandı. İsmail kafa ile indirdi, M.Şirin Soydan arkası kaleye dönük olduğundan istediği gibi vuramadı.
22. Dakikada 24Erzincanspor Ali Han Tunçer ile serbest vuruş kullandı, top doğrudan kaleye gitti:0-1
33. dakikada ev sahibi ekipten Salih Tunar sarı kart gördü.
37. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor atağında Nihat Yılmaz uzaktan vurdu, top az farkla auta çıktı.
41. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Berkay Yüksel kaleci ile karşı karşıya kaldı, topa vurmakta gecikince kaleci net bir golü önledi.


      Hakem ilk yarıyı 1 dakika uzattı.
Büyükşehir ilk yarıyı yenik kapattı:0-1
Maçın ikinci yarısına 24Erzincanspor oyuncu değişikliğiyle başladı. Ali Han Tunçer yerini Sefa Küpeli'ye bıraktı.
48. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında, M.Şirin Soydan yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Ahmet Burgaz kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Penaltıyı kullanan Gökhan Öztürk skoru 1-1 yaptı.
49. dakikada 24Erzincanspor'da Ahmet Kaan Ergün, yerini kaleci Bilal Atmaca'ya bıraktı.
60. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Salih Tunar hakeme itiraz ettiği için ikinci sarı karttan, kırmızı kart gördü.
66. dakikada ev sahibi ekipten M.Şirin Soydan yerini Akın Açık'a bıraktı.
67. Dakikada gelişen 24Erzincanspor atağında 7mut Doğru sert vurdu, ama kaleci Okan topu kornere yolladı.
69. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor atağında Berkay Yüksel'in pasında ceza alanı içinde Nihat Yılmaz topu filelere yolladı, ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.


      72. Dakikada 24Erzincanspor'da Sefa'nın ortasında, Ömer Serbest kaleyi düşündü, ama top az farkla auta çıktı.
76. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Uğur Yağmakan'a bıraktı.
79. dakikada ev sahibi ekipten Nihat Yılmaz sarı kart gördü.
80. Dakikada 24Erzincanspor'da Cebrail Serçek sarı kart gördü.
81. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Nihat Yılmaz yerini, Feyyaz Belen'e bıraktı.
84. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında, Berkay, Gökhan'ı gördü. Bu oyuncunun vuruşunda top az farkla auta çıktı.
85. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor golü buldu. Akın'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Berkay takımını öne geçiren golü attı:2-1


      Karşılaşmanın son dakikalarında başka gol olmadı ve ev sahibi ekip uzun bir aradan sonra maçtan galip ayrılmayı bildi.
Alınan bu sonuçla Van Büyükşehir Belediyespor puanını 43 yaparak yedinci sıraya yükseldi.
Maçı; protol tribününde Kulüp Başkanı Abdullah Çalım ile GHSM Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat İnanç birlikte izledi.
Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Sancaktepe Belediyespor deplasmanda Kütahyaspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 61 yaptı ve liderliğini sürdürdü.


      Altay ise deplasmanda Kartalspor’u 1-0 yenerek 57 puanla ikinci sıradaki takibini sürdürdü.
Kocaelispor evinde Çorum Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak 53 puanla üçüncü sırada bulunurken, haftayı bay geçen Ankara Demirspor 51 puanla dördüncü sırada yer aldı.
21 puanla Çorum Belediyespor beşinci sırada bulunurken, Gölcükspor ise deplasmanda Erzin Belediyespor’a 4-1 mağlup olarak 46 puanla altıncı sırada yer aldı.


      Van Büyükşehir Belediyespor’un 43 puanla yedici sırada bulunduğu grupta; Bayburt Grup Özel İdare evinde Kızılcabölükspor’u 4-1 yenerek 42 puanla sekizinci sırada yer aldı.
Kızılcabölükspor ise aynı puanla dokuzuncu sırada bulunuyor.