Büyükşehir için ‘büyük’ düşünmek gerek!

İnan, zeytin dalı uzattığı Aras’a bir de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu:

VAN 19.09.2013 11:11:35 0
Büyükşehir için ‘büyük’ düşünmek gerek!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Geçtiğimiz yıl yapılan AK Parti’nin 4’üncü Olağan Kongresi’nde Aras’a karşı aday olan ve  ‘muhalif’ olarak anılan listede yer alan Burhan İnan, Aras’ı ziyaret etti.

AK Parti’nin yeni binasındaki makamını ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini ileten İnan böylelikle, daha önce zeytin dalı uzattığı Aras’a seçim öncesi ikinci bir jest yapmış oldu. Ziyaretinin ardından konuşan İnan, “Büyükşehiri kazanmak için küçük hesaplar yapmak anlamsız, büyük düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Küslük ben buna bakmadığım ahlaki davranmayalanlara küskünlüğüm var.

2012 yılı Haziran ayında AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras’a karşı oluşturulan sözde ‘muhalif’ listede yer alan siyasetçilerden birisi olan Burhan İnan, uzun süre önce zeytin dalı uzattığı Aras’a bu kez de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Beraber yola çıktığı siyasetçilerin yeni yönetimlerde yer bulmasına rağmen bunları dert etmeden partili olarak çalışmaya devam eden İnan, küslük ve kırgınlığı bir kenara bırakıp AK Parti’nin gelecek seçimlerde Van’da zaferle ayrılması için çaba harcamaya devam ediyor. Seçimden sonra sert tartışmalara girmelerine rağmen seçimden bir müddet sonra siyasette küslük olmaz düşüncesiyle Aras’a zeytin dalı uzatan İnan, AK Parti’nin yeni binasını ziyaret ederek ortadaki küskünlüğü iyice kaldırmış oldu. Aras’ın galip geldiği seçimlerde dışarıda kalmasına rağmen partiye kırgın olmadığını belirten ve çalışmalarını sürdüren İnan ziyaretinde Aras’a başarılar dileyerek şu ifadelere yer verdi, “Her ne kadar seçim yarışında kimi zaman gergin, kimi zaman sert tartışmalara girmiş olsak da biz aynı partinin mensuplarıyız. Bizim partideki bazı mevkiler dışında buluştuğumuz ortak bir payda var o da AK Partili olmamızdı. Daha önce de dile getirmiştim bizim bir dönemler anıldığımız muhalifliğimiz de seçim gününe kadardı. Biz partiye değil siyasetin gereği olan bir yönetime muhaliftik. Nihayetinde vatandaşlarımız görevi Aras ve ekibine layık gördü. Takdir vatandaşındır, siyasetin temelinde de bu yatıyor zaten. Üstelik bahsi geçen küskünlüğümüzün sebebi de partiye veya kişilere değil, ahlaki davranmayanlaradır. Yoksa ortada bir küskünlük de yok. Bugün de yeni bir binaya kavuşan partimize hayırlı olsun demek için buradayım. Umarım bu partiyle birlikte AK Parti Van’da yine eski günlerini yakalar” şeklinde konuştu.

 

ŞABU’YA VAR, İNAN’A YOK!

 

Öte yandan beraber yola çıktığı yol arkadaşlarından Naif Şabu ve diğer bazı isimlere Tuşba İlçe Başkanlığı’nın verilmesi kendisinin de dışarıda kalması ile ilgili sorulara da yanıt veren İnan, “Biz il başkanlığı yarışında bir yarışa girdik. Kazanamadık ve sürecin gereği olarak yolumuza devam ettik. Ama bu yola birlikte çıktığımız arkadaşların siyaset ahlakından nasibini almadığını daha seçimden kısa bir süre sonra gördük. Beraber girdiğimiz bu yolda biz hain ilan edildik, aynı safta durduğumuz insanlar bizi kötüleyerek karşı safa çoktan koşmuşlardı bile. Üstelik buna bir de etik olmayan söylemler ve görüşmeler eklenince yola çıktığımız arkadaşların aslında gerçek yoldaşlar olmadığını anladım. Siyaset bir tecrübe işidir. Bu anlamda payıma düşen tecrübeyi de edinmiş oldum. Ama dediğim gibi partimiz her şeyin üstündedir. Nihayetinde önümüzdeki büyükşehir seçimleri de büyük düşünülerek alınması gereken bir seçimdir. Böyle küçük hesaplar içine girer, küçük insanların zihniyetiyle siyaset yapmaya kalkarsak bu işten karlı çıkamayız. Ben doğru ve ahlaki bir duruş sergilediğimi düşünüyorum. Bunun bir sonucu olarak da bugün hala partime anlımın akıyla girebiliyorum. Bu kapıdan içeri girdiğimde gönül rahatlığı ile insanların gözlerinin içine bakabiliyorum.” şeklinde konuştu.

 

BİR ZİYARET DE KUŞAN’A

 

Öte yandan İnan’ın bir sonraki durağı ise AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’ın parti binası oldu. Kuşan’ın yeni parti binasındaki makamını ziyaret ederek kendisine hayırlı olsun dileklerini ileten İnan, Kuşan’a da başarılar diledi. İpekyolu’nun Kuşan gibi genç ve işi layıkıyla yürütebilecek bir isme verilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydeden İnan, “Kuşan ismi İpekyolu için çok isabetli bir karar. Onun gibi genç isimlerin Van’da bayrağı devralmasının vakti gelmiş de geçiyordu bile. Onun da bu görevi hakkıyla yapacağına inanıyorum. Biliyorum ki onunla birlikte hem İpekyolu, hem Van kazanacak. Hayırlı olsun”. Öte yandan Başkan Kuşan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Menduh ÇALIŞKAN/ Şehrivan