Büyükşehir: Her mahallede çalışıyoruz

Van'ın büyükşehir olmasından sonra ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, mevsim sonuna kadar kenttin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmalar yapacağını duyurdu.

VAN 10.07.2015 20:50:49 0
Büyükşehir: Her mahallede çalışıyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda yapacağı çalışmalarına yollarda ve caddelerde başlayarak, dar yolları genişleterek, yenileyecek. Belediye ekipleri ayrıca tüm ilçelerde bir taraftan yeni yollar açarak asfaltına başladığını bildirirken, diğer taraftan ise köprüler ve istinat duvarları yaptığını açıkladı.
Van Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre içerisinde tüm ilçelerde ilk olarak 320 km birinci kat sathi asfalt, 138 km ikinci kat sathi asfalt, 10 km sıcak asfalt, 171 km stabilize yol çalışması, 39 köprü ve 6 istinat duvarı çalışmalarını başlattığını duyurdu. Her ilçede ayrı ayrı ekipler ile çalışmalarına başladığını açıklayan Van Büyükşehir Belediyesi, kentin neredeyse her yerinde çalışmalar yapılacağını kaydetti. Yollarda onarım, bakım ve yama çalışmalarını da yürüttüğünü açıklayan Büyükşehir Belediyesi, yol çalışmalarının ardından daha sonra belirlenecek olan programlarına başlayacağını kamuoyuna açıkladı. Büyükşehir, kısa sürede tamamlanması beklenen yolların ardından yeniden programa alınacak olan yolların ve güzergâhların belirlenmesi ile birlikte yeni çalışmalarına başlayacak. 
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçelerde yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgiler verildi; "Bahçesaray ilçesine 48 km sathi kaplama asfalt, 34.5 km stabilize yol çalışması, 2 köprü ve 1 istinat duvarı yapılıyor. Gürpınar ilçesine 66 km sathi kaplama asfalt çalışması yapılıyor. Çatak ilçesine 54 km sathi kaplama asfalt, 36 km stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Gevaş ilçesine 10 sathi kaplama asfalt, 33 km stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Çaldıran ilçesine 72 km sathi asfalt, 9 köprü, Erçiş ilçesine 91 km sathi kaplama asfalt, 26 km stabilize yol çalışması ve 3 köprü, Muradiye ilçesine 36 km sathi kaplama asfalt, 1.5 km sıcak asfalt, kaldırım, 3 köprü ve1 istinat duvarı, Özalp ilçesine 58 km sathi kaplama asfalt, 6 km stabilize yol çalışması, 3.5 km sıcak asfalt, drenaj, kaldırım, 4 köprü ve 2 istinat duvarı, Saray ilçesine 52 km sathi kaplama asfalt, 28 km stabilize yol çalışması, Başkale ilçesinde 65 km sathi kaplama asfalt, 8 km stabilize yol çalışması ve 6 köprü yapılıyor. İpekyolu ilçesinde Bostaniçi Ortanca grup yolunda 42 km asfalt çalışması tamamlanırken, Edremit ilçesinin Eminpaşa mahallesinde 4 km, Tuşba ilçesinde ise 45 km sathi kaplama asfalt çalışması ile birlikte yollarda stabilize, bakım, onarım ve yama çalışmaları yapılacak."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -