Büyükşehir, göletlere yavru balık bıraktı

Van Büyükşehir Belediyesi, 'Göletlerin balıklandırılması' projesi kapsamında İpekyolu, Özalp, Saray ve Gürpınar ilçelerine bağlı 4 mahallede bulanan göletlere toplam 100 bin adet yavru balık bıraktı.

VAN 24.08.2015 16:33:31 0
Büyükşehir, göletlere yavru balık bıraktı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı'nın 'Göletlerin balıklandırılması' projesi kapsamında 4 mahallede açtığı göletlere 100 bin adet yavru balık bırakıldı. İpekyolu ilçesine bağlı Êrmanis (Gövelek), Özalp ilçesinde Kergez (Altınboğa) Mahallesi, Saray ilçesinde Şerefxane (Beyaslan) Mahallesi ve Gürpınar ilçesinde Selexane (Elaçmaz) Mahallesi'nde açılan ve temizlenen göletlerde çalışma yapan belediye, bu göletlere ot sazanı ve pullu sazan yavru balıkları bıraktı.
 
Hem protein ihtiyacı karşılanacak hem de doğal alanlar korunacak
Proje ile kırsal nüfusun protein ve beslenme ihtiyacı karşılanması, göletlere sahip çıkma aidiyetinin geliştirilmesi ve göletlerin kısa sürede kirlenerek amaç dışına çıkarılması önlenmiş olacak. Antalya Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden temin edilen toplam 100 bin adet yavru sazan balığının suyu bırakılmasının ilk töreni Êrmanis köyünde yapıldı. Düzenlenen törene Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Tarımsal Daire Başkanı Şerif Kayalık, Êrmanis Köyü Muhtarı Cuma Demiroğlu ve çok sayıda kişi katıldı.
Burada konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, halka dönük tüm yıldırma çabalarına rağmen, halka hizmeti aksatmadan yapmaya devam ettiklerini söyledi. Belirledikleri 4 köyün göletlerine 100 bin yavru balık bıraktıklarını aktaran Türk,"Bu balıkların avlanma sürelerini 5 yıl olarak belirledik. Halkımız hem balık etinden istifade edecek hemde doğa korunacak. Çalışmalarımız sadece bununla sınırlı değil, birçok alanda da buna ilişkin çalışma yapıyoruz. Gevaş'ta yine 700 arı kovanı dağıttık. Kanallar, göletler ve arazi yolları yapıyoruz. Gelecek yıl kırsal kesimde çok daha önemli çalışmalar yapacağız. Gelecek yıl Gevaş'ı pilot bölge olarak alarak halkın sebze-meyve ihtiyacını karşılamak için önemli bir çalışma yapacağız. Bizim halkımıza hizmetimizi hiçbir güç engelleyemeyecektir" diye konuştu.
 
Muhtar Demiroğlu: Köyümüzü yapılan hizmetin haddi hesabı yok
Köy Muhtarı Cuma Demiroğlu ise, "Projeden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sene bize çok önemli hizmetler geldi. Hizmetlerin haddi hesabı yok. Bu yıl köyümüze sıvatlar verildi, arazi yollarımız ve arazilerimizin sulama sistemi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" dedi. Tarımsal Daire Başkanı Şerif Kayalık ise, bu çalışmayı destekleyen başta eş başkanlar olmak üzere herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Êrmanis Köyü göletine 25 bin yavru sazan bırakıldı. Balıkların su ile buluşması güzel görüntüler ortaya çıkarırken, balıkların gölet suyuna uyum göstermesi herkesi sevindirdi. Burada törenin ardından Özalp'ın Kergez (Altınboğa) Mahallesi, Saray'ın Şerefxane (Beyaslan) Mahallesi ve Gürpınar'ın Selexane (Elaçmaz) Mahallesi göletlerine de 25 biner sazan bırakıldı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi