Büyükşehir, doğrudan satın alma işlerini internete taşıdı

Van Büyükşehir Belediyesi, şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda doğrudan satın alma yoluyla yapılan tüm işleri internet ortamına taşıdığını açıkladı. Site için hazırlanan kullanım kılavuzu ise esnaf ve sivil toplum kuruluşlar

VAN 28.12.2020 13:56:12 0
Büyükşehir, doğrudan satın alma işlerini internete taşıdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklama ile, bir ilke imza atarak doğrudan satın alma işlerinin tamamını internet ortamına taşıdığını duyurdu. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen uygulamaya ihale.van.bel.tr üzerinden üye olacak esnaf istediği işe teklif verebilecek, teklifi verdikten sonra da teklifin her aşamasından haberdar olabilecek. Bu işlemleri yaparken Büyükşehir Belediyesine gitmesine gerek kalmayacak. 
Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan uygulama için Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kullanım kılavuzu hazırladı. Hazırlanan kılavuzları Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Erkan Akın tarafından başta Van Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına, esnaflara dağıtılmak üzere bırakıldı. Program hakkında ise STK başkanlarına bilgilendirme yapıldı.
Yapılan uygulamanın esnaf ve iş adamları tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirten STK başkanları, şeffaf belediyecilik adına atılan bu adımın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.