Büyükşehir, çevre farkındalığı için ışıkları kapattı

Van Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye destek vermek amacıyla Milli Egemenlik Caddesi’nin ışıklarını 15 dakika süreyle kararttı.

VAN 29.03.2022 10:53:57 0
Büyükşehir, çevre farkındalığı için ışıkları kapattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayata geçirdiği ekolojik projeler ve çevre konusundaki hassasiyeti ile öne çıkan Van Büyükşehir Belediyesi, 27-31 Mart tarihlerinde sorumluluğunda bulunan cadde ve sokaklardaki aydınlatma ışıklarını 15 dakikalığına karartıyor. Etkinlik kapsamında Milli Egemenlik Caddesi’nin ışıkları kapatıldı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) çağrısıyla her yıl Mart ayının son Cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen “Dünya Saati” etkinliğine Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. İklim değişikliğinin dünyadaki etkilerine dikkat çekmek amacıyla 27 Mart Pazar günü 20:00 ile 20:15 arasında Hacıbekir Caddesi ile başlayan etkinlik Milli Egemenlik Caddesi ile devam etti. Etkinlik kapsamında bu akşam Erek Dağı Caddesi, Çarşamba Akşamı Sıhke Caddesi ve Perşembe akşamı Zübeyde Hanım Caddesi’nde ışıklar 15’er dakika kapatılarak çevre farkındalığına sembolik olarak destek veriyor.

Küresel iklim felaketleri, temiz suya erişimin zorluğu ve çevre katliamları ile canlı çeşitliliğinin azalması gibi olası etkenlere dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlik, bu yıl ‘Değişim’ çağrısıyla gerçekleştiriliyor.