Büyükşehir Belediyesi’nden kardeşlik konseri

Van Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyetin 104. Bağımsızlık Günü dolayısıyla konser düzenledi.

VAN 28.05.2022 11:21:30 0
Büyükşehir Belediyesi’nden kardeşlik konseri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bir konser düzenledi.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda Gerçekleştirilen konsere Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyevin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nuri Bekiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurtuluş günü konseri, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının söylenmesiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyevin, “Büyükşehir Belediyesine ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek, "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü iki kardeş ülkeye de hayırlı olsun. Nice seneler Türkiye ile birlikte kardeşliğimizi ilelebet sürdüreceğiz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Bakü Üniversitesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Arzu Memmedovayı Azerbaycan Cumhuriyeti tarihi hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçılar bir birinden güzel Türkiye ve Azerbaycan ezgilerini seslendirdi. Söylenen şarkılar izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Konser sonunda Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru  Guliyevin, Vali Dr. Ozan Balcı’ya günün anlam ve önemine dair plaket takdim etti.