Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Türkman, göreve başladı

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman görevine başladı.

VAN 26.08.2019 19:19:53 0
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Türkman, göreve başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Hakkari’nin Şemdinli Kaymakamı olarak görev yaparken, Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Van Edremit Kaymakamlığı’na atanan Muhammet Fuat Türkman görevine bugün başladı.


            TÜRKMAN GENEL SEKRETER VEKİLİ OLDU
Edremit İlçe Kaymakamlığı görevine bugün başlayan Muhammet Fuat Türkman, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili olarak da görevlendirildi.


             AYAĞININ TOZU İLE BİRİMLERE ZİYARET
Görevlendirme yazısı ile görevi resmiyet kazanan Türkman, saat 15.00'de Van Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Genel  Sekreter Vekilliği görevine başladı. Göreve başlar başlamaz kurum içinde çalışmaya başlayan Türkman, ayağının tozu ile birimleri tek tek gezerek birim görevlileri ile tanışıyor ve çalışmalar hakkında bilgi alıyor.


          MUHAMMET FUAT TÜRKMAN KİMDİR?
1980 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve ortaöğretim tahsilini Erzurum’da tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu.


          Özel sektörde 2 yıl, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde uzman milli emlak memuru olarak çalıştı.2008 yılında Erzurum kaymakam adayı olarak göreve başladı. 2008 yılında Trabzon Şalpazarı ilçesinde 8 ay geçici görevde bulundu. Bir yıl Almanya'da dil eğitimi gördü.


           21 Şubat 2011 tarihinden itibaren asaleten Tuzlukçu Kaymakamı olarak göreve başladı.19 Temmuz 2013 tarihinde ise Sinop ili Saraydüzü ilçesine atandı.


           Türkman, Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi ile Bingöl İli Vali Yardımcılığı görevine atandı. 2017 Tarihinde Şemdinli Kaymakamı olarak atandı. Ağustos 2019’da Van Edremit Kaymakamı olarak atandı.