Bununda kimseye faydası yok, olmadı olmayacak……!

Bu manzaralardan sevinen memnun olan yok mu?..

VAN 8.09.2015 17:31:13 0
Bununda kimseye faydası yok, olmadı olmayacak……!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AMAN ALLAH'IM!

Evlere ateş, yüreklere kor düşmeye devam ediyor!.

Bu manzaralardan sevinen memnun olan yok mu?..

Olmaz olur mu?..

Bakın TV kanallarına birtakım çevrelerin söylemlerine ve oluşturmak istedikleri algıya kimler olduğunu anlarsınız!..

Bakın, korun düştüğü yüreklere ve evlere o evler ve o evlatların anne babalarının yaşantılarına yaşadıkları mıntıkalara yapılmak istenilenin ne olduğunu anlarsınız!..

Yapılanların ve bu halklara yaşatılanların küresel saldırı ve yerli işbirlikçilerinin manipülatif haberleri toplumdaki gerilimi artırmaktan başka işe yaramıyor. Son iki olaydan biri olan Dağlıca'da dün 16 asker, bu gün Iğdır'da 14 polis şehit edildi. Yani 30 aileye tüm Türkiye'yi yasa boğan ateş düştü.

Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler hemen sosyal medya üzerinden fitnenin ve gerilimin artması konusunda yapmaları gerekenleri yapmaya başladılar. Bir taraftan yüreği yananlar evlatlarını kaybedenler diğer taraftan da bundan kendilerine vazife çıkaranlar.

Asıl yapılması gerekenin ülkemiz üzerinde oynanmakta olan büyük oyuna karşı ortak hareket etmek gerekirken maalesef bu durumu sırf ideolojik hesaplar, siyasal kaygılar ve siyasal öç almayla geçiştirmeye çalışmak kimseye bir şey kazandırmayacak.

Bunun tek galibi vardır, Türkiye üzerinden küresel amellerine ulaşmak isteyenler. Bu amelin peşinde olanlar güçlü bir Türkiye olsun istemeyenlerdir. Kin ve nefretten başka bir işe yaramayan faşizan ırkçılık amellerine ulaşmak isteyenlerdir.

Bu oyun bozulmalı Kürdüyle, Türküyle, Acemiyle, Lazıyla bütün halklar birleşerek bu oyunu bozmalıdırlar. Bunun kazananı yoktur, olmadı olmayacak. Bakın batıda oluşturulan algıdan dolayı Kürt kökenli vatandaşlara karşı az da olsa saldırılar başladı. Doğuda ise durumun ne olduğunu kör inada saplanmamışsak ne olduğunu bizzat görüyor ve müşahede ediyoruz.

Türkiye'de insan gibi insanlar bütün bu gelişmelerden rahatsızdırlar, bu rahatsızlığın birtakım siyasal hesaplar üzerine bina etmeye çalışan çevreler bu ateşin bir gün kendilerini de yakacağını unutmamalıdırlar.

Çünkü bu işin kazananı yoktur her gün gençler ölmekte, silahlar kan-kin ve nefret kusmaktadır, artık durması lazım ve durmalıdır. Son dönemde gelinen nokta öyle bir raddeye olaştı ki, bundan nemalanan bir takım çevreleri de rahatsız etmeye başlamış ki, artık bu çevrelerde çözüm demeye başladılar.

Bu gün 16 vatan evladının naaşları Van'dan başbakanın da katılımıyla memleketlerine uğurlandı. Öğlen namazında ulu camii deydim. Salanın defaten okunması camide bulunanların yüreklerini dağladı. Ağlayanlar lanetleyenler oldu. Böyle bir acıya köprü olmak böylesi olayların cereyan ettiği bir yöre olarak anılmak hiçbir Vanlının ve insan gibi insan olanların kabullendikleri kabullenecekleri bir iş değildir.

Ülkenin neresinde olursa olsun, hiçbir insan temel hak olan yaşamından dolayı, etnik kökeninden yaptığı herhangi bir devlet görevinden dolayı, renginden ırkından dolayı, konuştuğu dilinden dolayı, doğduğu topraklarından dolayı, mensubu olduğu ailesinden dolayı mahrum bırakılmamalı, şiddet görmemeli, canı yanmamalıdır.

Artık insan bağlamında “Hak” olanın gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin yapılma zamanı. Hiç kimse haklar konusunda bir başkasını “Vatan Hainliği”yle suçlamamalı o noktada görmemelidir. Çözüm için, insan gibi yaşanılabilinmesi için yapılan çalışmalar kimden gelirse gelsin desteklenmelidir.

Bu ateşin kimseye faydasının olmadığını geçmişte gördük. Bu konularda tecrübeler yaşadık. Bu yaşadıklarınızdan ders çıkarmayıp hala oyunlara kanıp fitnenin alabildiğine artması için yangına benzinle gidenler sadece gelişen büyüyen ülkenin değil kendi halklarına en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Bununda kimseye faydası yok, olmadı olmayacak……!

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.