BU YORUMU NEDEN KALEME ALDI?

Siz kimin adayı olduğunuzla övünedurun

VAN 2.05.2015 21:30:08 0
BU YORUMU NEDEN KALEME ALDI?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak partinin Van ikinci sıra milletvekili adayı Ömer Çaha, hükümetin Van’dan elini çekmediğini aksine kaybedilen bir kale olarak gördüğü için geri almayı istediğini belirtti. Hükümetin bu anlamda fazlasıyla önemsediğine vurgu yapan Çaha; “benim burada olmam da hükümetin bu isteği ile bağlantılı. Ben aday adaylığım sürecinde dile getirmedim ama benim siyasete atılmamı başbakan istedi. Onun isteği ile aday oldum.” demiş. Kaynak: http://www.sehrivangazetesi.com/m-haber-21151.html

Mürekkep yalamış ancak halka uzak, halka uzak olduğu için adaylığını başbakana dayıyor. Başbakanın adayıyım!

İnsan sormadan edemiyor, kazanırsa kimin vekili olacak?

Toprağı saksıda tanıyanlar elbette ki halktan değil paraşütle inmekten zevk alacaklar halkın içinde yetişmiş ter dökmüş emek vermişleri kim takar.

Başbakanın adaylığıyla övünenler sadece meşhur olduğu için vekil yapılmak istendiğinin düşünen kadir inanır kadar düşünememiş olamazlar/olmamalılar.

Kadir inanır "çok eskiden beri bu hareketin içinde yer almış, yetişmiş, ter dökmüş, emek vermiş birileri dururken, sırf kendisi çok meşhur ve onlara yakın duruyor diye önceliğin kendisine verilmiş olmasını “haksızlık” olarak görmesinden dolayı adaylık teklifini reddetmiş.

Siz kimin adayı olduğunuzla övünedurun

Akademik kariyerim yok lakin yaşamanın sorumluluğunun bilincine varmış bir insan kültür robotu olmak yerine bir şahsiyet olmayı hedeflemesi gerektiğine inanırım. Çünkü, bir robot kendine yüklenen programların farkında değildir ve hiçbir zaman bu yüklenen ve kendini yöneten programların ötesine geçip o programları aşıp, onların farkına varamaz!..

Bazı insanlar dünya kendisini görsün diye, bazı insanlar ise dünyayı görmek için kitaplar makaleler yazmaya çalışır bence en iyisi ikinci olmak.

Kendi özgür seçimleriyle yaşayan insanlar birer kişilik oluştururlar kişilik oluşturma sürecini başarmış insanların çoğunlukta olduğu bir toplum da haliyle medeni bir toplum olur.

Sosyal bir varlık olan insan, sosyalleşmesini sürdürmek için kendi bilgisi dâhilinde birtakım roller almalıdır. Buna sorumlulukta diyebiliriz. Toplumda rolsüz insan olmaz. Vardır mutlaka olumlu veya olumsuz bir rolü. Kimi insanlar başkalarının ürettikleri üzerine rol alır, kimileri ise üretir katkısı olsun diye.

Kimileri konuşarak rolünü sergiler kimileri ise dinleyerek.

Kimi gülerek, kimi ağlayarak!.

Kimi elindeki imkânlarla havasını atar, kimileri ise sessiz sedasız olanları izlemeyi tercih eder.

Her şeyimizde olduğu gibi seçimlerimize de yön veren şey, yaşamımızın yol haritasını belirlememizde vazgeçilmez olan inançlarımızdır.

Dürüst insan özgürdür!