‘Bu toprakların huzuru kaçarsa hiçbirimiz rahat etmeyiz’

İTTİHAD âlimlerinden Molla Ali Arslan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan provokatif saldırılarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

VAN 24.07.2015 17:03:22 0
‘Bu toprakların huzuru kaçarsa hiçbirimiz rahat etmeyiz’
Tarih: 01.01.0001 00:00
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan provokatif saldırılarla ilgili İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) önemli değerlendirmelerde bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, “Eğer bu toprakların huzuru kaçarsa hiçbirimiz rahat etmeyiz.” dedi.

Suruç'taki patlama ve sonrasında yaşanan saldırıların arka planında Suriye'yi, Irak'ı ve İslam ülkelerini karıştıran şer odakların bulunduğuna dikkat çeken İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, patlama ve sonrasında yaşamını yitirenlerin ailelerine sabırlar, yaralı olanlara ise şifalar diledi.

Türkiye'nin, çoğu Ortadoğu ülkesi gibi ateş topuna çevrilmek istendiğini belirten Molla Ali Arslan, bunun kazananın olmayacağı uyarısında bulunarak, “Türkiye hali hazırda büyük bir hedefe oturtulmuş durumda. Batı dünyası Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek, karıştırmak için birçok oyun sergilemektedir. Evet, bu saldırı birilerine yaptırıldı. Ama niçin yaptırıldı ve kim yaptırdı. Önemli olan budur. Bu senaryoyu kimler sergiledi, bunun arkasındaki eli bulmak ve sebepleri nelerdir bunu değerlendirmek lazım. Mısır'daki darbeyi kim yaptırdıysa, Suriye ve Irak'ı kimler bu hale getirdiyse emin olun Türkiye'deki bu kirli tezgâhları da o yaptırıyordur.” dedi.

“Bu ateşi beraberce söndürelim”

Gerek Suruç'ta gerekse de diğer illerde hayatını kaybedenlerin bölgenin insanı olduğuna değinen Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Orada öldürülen insanlar bu memleketin insanlarıdır hatta birisi Vanlıydı, bir diğeri de Hakkâriliydi. Yani bu memleketin çocukları, tabi fark etmiyor ister buralı olsun ister Edirneli olsun, neticede bu toprakların çocukları. Eğer bu toprakların huzuru kaçarsa hiçbirimiz rahat etmeyiz. Bakın bizim için en büyük örnek Suriye'dir. İttihad'ul Ulema ve Medarisin olarak; hükümete, medyaya, akil adamlara, toplumun önde gelenlerine, her kesimine çağrımız şudur; Allah için şu anki yangına herkes bir kap su döksün, yapamıyorsa en az birer avuç su döksünler. Barut değil benzin değil su döksünler. Bu ateşi beraberce söndürelim.” şeklinde konuştu.  

“Hükümet halktan gelen sese kulak vermeli”

Son olarak hükümete seslenen Molla Ali Arslan, “Bu konuda hükümet yetkilileri de üzerine düşeni yapmalı, hataları gidermeli, halkın sesine kulak vermeli, yoksa hafif bir pansumanla bu yaralar iyileşmez.” dedi.