“Bu şehri sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz!“

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kenti sömürmek isteyen, rant devşirmek ve çıkar peşinde koşanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek, 'Bu şehre değer katmak için varız. Rabbimin izniyle bu şehri sömürmeye çalışanlara da

VAN 1.01.2018 10:16:31 0
“Bu şehri sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz!“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti'nin Van'daki yeni İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, hafta sonu da ziyaretleri kabul etti. Türkmenoğlu, kendisini ziyaret edenleri gruplar halinde içeri alarak, kısa görüşmeler ve açıklamalardan sonra uğurladı.
Ziyaretlerin büyük bölümünde Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de yer aldı.
    23. Dönem Milletvekili ve Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, parti binasında tebrikleri kabul etmeyi sürdürdü.
 Van'da hemen hemen her kurum, kuruluş, STK temsilcileri, basın mensupları, parti üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların büyük bölümü il binasına gelerek yeni il başkanını tebrik ediyor ve kısa da olsa kendisini dinliyor.
Hafta sonu da tebrikleri kabul eden Türkmenoğlu, konuşmasında sürekli birlik-beraberlik vurgusu yaptı.
   Öte yandan kendisini ziyarete gelen bazı Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden akademisyenlerin, 20 yılı aşkın Van'da görev yapmalarını söylemesi üzerine, Türkmenoğlu, "Ben de buradan Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi beye şu öneride bulunuyorum. Madem üniversite Tuşba sınırlarındadır. Siz bir güzellik ve vefa örneği yaparak, Van'da 20 yıldan fazla kalan akademisyenlere fahri hemşehrilik belgesi verin. Başta üniversitemizin rektörü olmak üzere burada 20 yıldan fazla hizmet yapan isimlere bu belge takdim edilsin" ifadelerini kullandı.
   Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de, bu önerinin mutlaka değerlendirileceğini ifade ederek, "Bizim Başkan Yardımcımız Necla Orbay da burada. Meclise önerge verilmesi lazım. Önergeyi versinler, bunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkmenoğlu, daha önce biri telefon açtığında mutlaka yanıt verdiğini belirterek, ancak göreve geldikten sonra yoğun bir telefon trafiği yaşandığını, çoğu kişinin telefonuna bakamaz duruma geldiğini ifade etti.
   Allah'tan sürekli hayırlısını dilediğini belirten Türkmenoğlu, "Bizler Allah'tan hep hayırlısını istedik. Bu görev bize verildi, inşallah en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi artık hükümet sistemi değişiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 2018 yılı itibariyle yavaş yavaş oturacak. Teşkilatlardan başlıyor. Bizler de bu şehre değer katmak için varız. Bu şehri sömürmek için yokuz. Rabbimin izniyle bu şehri sömürmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Rant, menfaat, çıkar peşinde olanlara dur diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
   Kendisine görev tevdi edildikten sonra iki saat içinde beş yüzden fazla kişinin kendisini aradığını söyleyen Türkmenoğlu, tüm aramalara yanıt vermenin mümkün olmadığını, herkesin kendisini anlayışla karşılaması gerektiğini anlattı.
Küçük ve basit olaylardan dolayı küsülmemesi gerektiğine işaret eden Kayhan Türkmenoğlu, "Rabbim hepinizden razı olsun. Bu parti hepimizindir. Sizler olmazsanız, bizim olmamızın anlamı yoktur. Gönül bağımızı koparmayalım. Küçük ve basit meselelerden dolayı kırgınlık olmasın. Yok bana bakmadı, yok selam vermedi, merhaba demedi, telefonuma bakmadı gibi küçük konular, bizi birbirimizden koparmasın" dedi.
   Ziyarette kısa bir konuşma yapan Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç ise, Van için kim bir çivi çakacaksa ona yardım etmeye hazır olduklarını belirterek, “Van için mutlaka bir dayanışma içinde olmalıyız. Ülkemizdeki ve ilimizdeki sorunların çözümünde bir çaba gösterme konusunda dayanışmaya ihtiyacımız var. İletişim çağında yaşıyoruz. Zarar ettiği halde yaşamını sürdüren tek sektör medyadır. Medyanın da büyük fedakarlık yaparak, hizmetleri doğru yansıtmasını istiyoruz. Yine toplumun tüm kesimleri olarak elimizi taşın altına koymalı ve yükten pay almalıyız” dedi.