Bu Ne Sokakmış Böyle!

Daha önce hırsızlık olaylarının defalarca kez yaşandığı Van Merkez Eski Tekel Binası arkası Ercişli Emrah sokağında bir hırsızlık vakası daha meydana geldi. Mobilya dükkânına giren hırsızlar bu kez 30 bin TL`lik zinet eşyası çal

VAN 9.10.2012 21:11:55 0
Bu Ne Sokakmış Böyle!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Daha önce de defalarca kez medyaya yansıyan Ercişli Emrah sokağındaki esnafın hırsızlarla olan imtihanı bir türlü bitmek bilmiyor. Önceki aylarda yaşanan hırsızlık olaylarında binlerce TL`lik para ve eşya çalan hırsızlar bu kez aynı sokakta bulunan Aksütler Mobilya`yı soydu. Mobilyaya giren hırsızlar yaklaşık 30 bin TL değerinde zinet eşyası çalıp ortadan kayboldu.

 

Hırsızlık vakasının Pazar gecesi meydana geldiğini söyleyen mobilya işletmecisi İsmail Aksüt, "Pazar günü akşam 18.00`a kadar burada çalıştık. Karanlık çöktükten sonra biz de evimize gittik. Sabah geldik baktık, depo kapısı kırılmış. Kasayı da çivi ya da murçla patlatıp kasayı açmışlar. Dikkatimizi de çeken o. İçindeki zinet eşyaları gitmiş. Yaklaşık 15 tane kadar bilezik bir de set vardı. Yaklaşık 30 küsur milyar tutuyor" dedi.

 

"Devamlı Hırsızlık Olayları Oluyor"
Yaşanan hırsızlık olayının adeta sokakların çilesi haline geldiğini belirten Aksüt, aynı sokakta daha önce yaşanan hırsızlık olaylarına dikkat çekerek, "Birkaç kez hırsızlık meydana geldi. Birkaç ay önce çatıdan girmişlerdi. Bilgisayarımızı almışlardı. Sokağımız çok kötü bir durumda. Devamlı hırsızlık olayları oluyor. Özellikle tekel binasının bu şekilde harabe olması, tinercilerin, hırsızların yuvası haline gelmesine neden oldu. Bir türlü temizlenmiyor. Kim temizleyecek nasıl temizleyecek onu da bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Bu Konuyu Ancak Vali Çözer"
Yaşanan hırsızlık vakalarının ancak Van Valisi Münir Karaloğlu`nun üzerinde durmasıyla çözüleceğini söyleyen Aksüt, yetkililere seslenerek, "Emniyetimiz her ne kadar çalışıyoruz dese de çalışmalar yeterli olmuyor. Valimiz el atarsa emniyet de belki biraz üzerinde ciddi durur. Emniyet müdürümüzün, valimizin özellikle üzerinde durmaları gerekiyor. Yoksa dükkanlarımızı kapatıp gideceğiz. Başka çaremiz yok. Bu tür hırsızlıkların biraz da organizeli olduğuna inanıyorum. Emniyetin çok da üzerine gittiğine inanmıyorum. Yoksa çözülmeyecek bir şey yoktur. Bu dönemde her taraf kameralarla dolu. Gece kimin çıktığı belli. Hırsızların yakalanmaması biraz da suiistimal ve ihmalkarlık olarak geliyor bana" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)