Bu Karar Açıkça Cinayettir

AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetlediklerini belirterek, bu kararın açıkça cinayet olduğunu söyledi.

VAN 17.06.2015 11:49:30 0
Bu Karar Açıkça Cinayettir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını kınamak adına Hz Ömer Camii önünde akşam saatlerinde toplanan AK Parti Gençlik Kolları verilen karara tepki gösterdi.

 

Grup adına basın metnini okuyan Taha Çoban, verilen bu cezaların hukukun, adaletin, insan hak ve hak hürriyetlerinin idamı olduğunu belirtti.

 

Hukukun meşrutiyetini  koruduğu değerlerin kutsallığından aldığını vurgulayan Çoban, “Hukuk insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp Batı’nın ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda meşrutiyetini kaybetmiştir. Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir. Bu karar dünya siyasetinin, adaletin ve insanlığın idamıdır. Ancak yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı hem de hukukun evrensel ülküsü olan adaletin katledilmesidir.

 

Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini dar ağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış olan herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır” dedi.


  Yapılan basın açıklaması esnasında zaman zaman slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.