Bu kafe Türkiye'de ilk

İpekyolu Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek, tamamıyla engelli bireylerce işletilecek ve bu bireylerin ürettiği ürünlerin satılacağı, bu özelliği ile de Türkiye'de bir ilk olan 'Engelsiz Kafe & İpek Satış Mağazası' nı törenle hizm

VAN 15.05.2018 14:48:30 0
Bu kafe Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, kamu kurum ve kuruluş amirleri, engelli ve aileleri ile vatandaşların katıldığı açılış töreni renkli anlara sahne oldu.
Açılışta Engelsiz Yaşam Akademisi Müzik Grubu ve Burharkent’ten gelen engelli misafirler sahne alarak şarkı ve şiirleri ile gönüllere dokundu.
Azim, irade ve inançla aşılan engellerin adeta simgesi olan engelli bireyler, hem üretim, hem satış yapacakları kafede ilk misafirlerini ağırlamaktan çok mutlu oldular.
İpekyolu Belediyesi hizmet binasının giriş katında hizmet verecek kafenin açılışında bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu, kafenin yapımı ve işletmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de kafenin ilimiz ve engelli vatandaşlar için bir şans olduğunu vurgulayarak, böyle bir organizasyona imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Haber: Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi