“BU COĞRAFYALARDA OYUNLAR OYNANIYOR“

Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van Büyükşehir Belediyesi'nin istenen seviyede hizmet üretmediğini söyleyerek, 'Bir gün kar yağdı, sınıfta kaldılar. Hala birçok mahallede yollar temizlenmedi. İnsanlar kaldırımda yürüyemiyor. A

VAN 23.12.2015 17:34:17 0
“BU COĞRAFYALARDA OYUNLAR OYNANIYOR“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, HDP'li belediyeleri ve Van Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Konuşmasında Rus Devlet Başkanı Putin'i ziyaret eden Demirtaş'a da göndermelerde bulunan Soğanda, "Bundan yaklaşık yüz yıl önce düşmanlarla savaşırken cephanesi biten ordumuza, Vanlı 120 genç cephane taşıdı. Bu gençler ortaokul ve lise çağındaki gençlerdi. Ama dönüşte Ermeni çeteleri tarafından öldürüldü. Yine biz Ruslarla savaştık. Bugün yine Rusya ile sıkıntı yaşıyoruz. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş onlara gidiyor. Türkiye kiminle cenk halindeyse, bunlar onların dostu oluyor. Halkımızın bunları iyi bilmesi lazım" dedi.

Ak Parti'nin İpekyolu İlçesi Danışma Toplantısı'nda konuşan Soğanda, Van'da 120 genci Ankara'daki kongreye gönderdiklerini anlatarak, "Bu gençlerimiz geçmişte ordumuza cephane taşıyan 120 genci temsil etti. Amacımız Van'daki 120 kahraman genci hatırlatmaktı" dedi.

"BU COĞRAFYALARDA OYUNLAR OYNANIYOR"
100 yıl önce oynanan oyunların yine devreye girdiğini anlatan Ak Parti İl Başkanı Soğanda, "100 yıl önce Arap baharını Libya'da, o günkü Trablusgarp'ta başlattılar. Şimdi yine bu coğrafyalar üstünde oyunlar oynanıyor. Mısır'da savaş var. Suriye büyük sıkıntı yaşıyor. Irak'ta, diğer ülkelerde karışıklık çıkarmaya çalışıyorlar. Bakın bu savaşı bu ülkeye sıçratmak istiyorlar. İşte Cizre'de, Silopi'de, Sur'da hendekler kazılıyor, savaş oluşturma gayretleri var. Bizim Ak Partili belediyeler ile onların belediyeleri arasında iki benzerlik var. İki belediye de kazı yapıyor. Ak Partili belediyeler yol için, alt yapı için kazı yapıyor, onların belediyeleri ise hendekler kazıyor, bombalar yerleştiriyor. Bizler yeni bir Van, yeni bir Edremit, yeni bir Erciş imar etmeye çalışıyoruz. Onlar belediye yönetimlerine sahip oldukları yerleri yakıp yıkıyorlar. Bu insanlar onlara huzur gelsin diye oy verdi. Ama onlar tam tersini yapıyorlar. Putin bize ambargo uyguluyor. Demirtaş ona gidiyor. Halkımızın onlara gereken dersi vermesini istiyoruz" dedi.

Konuşmasında Van Büyükşehir Belediyesi yönetimine de eleştiriler yönelten Soğanda, "Bir kez kar yağdı, ama sınıfta kaldılar. Hala birçok cadde temizlenmiş değil. Araçlar kayıyor, insanlar kaldırımda yürüyemiyor. Ben Kırıkkale'den geldim. Ak Belediyecilik orada da kendini gösterdi. Orası da karasal iklime sahip, ama tertemiz bir kent. Onların da size selamı vardı" dedi.

Soğanda, konuşmasını seçimlerde gönülden çalışan herkese teşekkür ederek tamamladı.

 Bölge: Bişar Ulutaş