Bu Benim Eserim Projesinin Ödül Töreni Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Projesi' ödül töreni yapıldı.

VAN 11.04.2013 16:00:04 0
Bu Benim Eserim Projesinin Ödül Töreni Yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile bu yıl 8.'si gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Projesi' ödül töreni yapıldı.

Bir otelde yapılan törende konuşan Van Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Koordinatörü Garip Kızılkaya, projeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. 8 ilden toplam 70 projenin katıldığı yarışma sonunda 7 projenin ödül almaya hak kazandığını belirten Kızılkaya, bu projelerin Van bölgesini Türkiye finalinde temsil edeceğini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, eğitimin daha üst seviyeye çıkması için sadece eğitimcilerin değil herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

8 ilin öğrenci temsilcileri tarafından yapılan kısa konuşmalarla devam eden tören, yarışmada dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Biyoloji dalında Organik Uzagel-İş projesi ile birinci olan Nursemin Akçil ile Merve Akyol, en başından itibaren yaptıkları projenin derece alacağına inandıklarını belirttiler. Proje sayesinde çok şeyler kazandıklarını ifade eden öğrenciler, "Yarışma sayesinde Van'ı tanımış olduk. Bunun yanında farklı illerden birçok arkadaş edindik. En önemlisi bölgemizi Ankara'da temsil edeceğiz. Umarım iyi bir dereceyle geri döneriz" şeklinde konuştular.

Törene, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Suay, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Van