'Bu Benim Eserim' proje sergisi

'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının Van bölge sergisi açıldı.

VAN 8.04.2014 19:10:27 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) işbirliği ile bu yıl 9.’su gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışması’nın Van bölge sergisi açıldı.

Birçok alanda yapılan projelerin sergilendiği proje yarışmasında Van başta olmak üzere Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Siirt, Şırnak ve Muş'tan toplam 65 proje sergilendi.

Bir otelin 10. katında düzenlenen serginin açılışına Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, TKDK il Koordinatörü İbrahim Başak, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümü Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Koordinatörü Garip Kızılkaya'nın projeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmasının ardından serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

“Van’da da 432 tane proje başvurusu yapıldı”

65 projenin yer aldığı ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışması ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, Stantlarda 65 proje bulunduğunu belirterek, “2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında başlatılan uygulama çerçevesinde bu yıl 9.’su düzenlendi. Van İli 12. Bölge olarak yer alıyoruz ve 8 tane çevre ilimizle burada başvuru yapılan projeleri sergiliyoruz. Şu anda sergimizde 65 tane projemiz burada sergilenmeye değer bulundu. İlimizin içinde bulunduğu 12. Bölgede bin 817 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 65 tanesi burada sergileniyor. Van’da da 432 tane proje başvurusu yapıldı. İl genelesi olarak sıraladığımızda Van’ımız 18. Sırada yer alıyoruz” diye konuştu.

Bu arada iki gün boyunca açık kalacak olan sergi 10 Nisan’da ödül töreni ile son bulacak.