`Bu Bayram İthal Hayvan Almayacağız`

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tanıtım toplantısında konuşan Van Tarım İl Müdürü Fevzi Altuner, Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl ithal hayvan ve et almayacaklarını söyledi.

VAN 10.10.2012 11:11:00 0
`Bu Bayram İthal Hayvan Almayacağız`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bugün gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi Programı tanıtım toplantısında konuşan Tarım İl müdürü Fevzi Altuner, kurban bayramı nedeniyle bu yıl dışarıdan et ve hayvan ithalinin yapılmayacağının müjdesini verdi.
 
Yerli hayvanların kesimi üzerinden bir kurban çalışması yürüteceklerini söyleyen Altuner, "Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle dışarıdan et ve hayvan ithali yapılmayacak tamamıyla yerli hayvanların kesimi üzerinden bir kurban çalışması yürütülecek." dedi.
 
"Yem Karaborsacılarına Fırsat Vermeyeceğiz"
Yaşanan kuraklıktan kaynaklanan yem fiyatlarındaki yükselişe de değinen Fevzi Altuner, "Kuraklık nedeniyle yem üretiminin düşük olmasına bağlı olarak fiyatların yüksek olması sorununa çözüm getirme adına fırsatçılara karaborsacılara fırsat verilmemesi için bakanlığımız tarafından yem ithalatına izin verildi. Bu konuda yem ithalatı yapan firmalarla yem sıkıntısı yaşayan çiftçilerimizi bu firmalara yönlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.
 
"Hayvancılık Yapıyorsak Kaba Yem Üretimini Yapmamız Gerekir"
Hayvancılık yapan çiftçilerin mutlaka kaba yem üretimi yapmalarını isteyen Altuner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayvancılıkla uğraşıyorsak bu bir kuraldır Hayvanımızın kaba yemini mutlaka kendimizin üretmesi gerekir. Nasıl ki kendi evimizde sürekli lokantadan yemek siparişi vererek ailemizin gıda ihtiyacını karşılamıyorsak, hayvancılık işletmelerinde de sürekli kaba yem alarak hayvancılık yapılamaz." (Murat Dalgın - İLKHA)