BTP Van’da seçim startını verdi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül 07 Haziran 2015 Genel Seçimleri için partisinin Van İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

VAN 12.03.2015 16:04:21 0
BTP Van’da seçim startını verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Daha önce İskele Caddesi’nde olan BTP Van İl Başkanlığı’nın Beşyol Mevkii Sıhke Caddesi Yüzüncü Yıl İş Merkezi’ndeki yeni bürosuna taşındığı ve kalabalık bir katılımla parti bürosunun açılışının yapıldığını belirten başkan Gül, öncelikle 2015 Genel Seçimlerin milletimize ve Van halkına hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı.
         Partisinin 2002 yılından itibaren Van’da bütün seçimlere girdiğini, Mart 2014 yerel seçimlerde alınan oyların tesadüf olmadığını, Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il ve ilçede oy patlaması yaşandığını ve 2015 Genel Seçimde de güzel bir çalışma ile iyi sonuçlar alacaklarını dile getirdi.
 
GÜL, MİLLİ EKONOMİ MODELİ’NE DEĞİNDİ
         BTP Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül geçmişten günümüze Doğu ve Güneydoğu insanına yapılan yanlışların devlet tarafından değil hükümetler tarafından yapıldığını belirtti. Bir kazada suçlunun araba değil onu kullananın olduğunu söyleyen Gül, ‘Milli Ekonomi Modeli’ ve bu modelin sahibinin dünya üzerinde gösterdiği etkiyi Rusya, BRİCS ülkeleri ve son olarak Yunanistan’da kabul gördüğünü dile getirdi. Bu gelişmelere kayıtsız kalınmaması gerektiğini ve bölge insanına yapılan bu mağduriyetlerin yalnızca milli ekonomi modeli ile giderilebileceğini kaydetti.    
Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerimizde BTP oylarını artırdı. Çünkü Bu parti AB’ci ABD’ci değil. BTP emperyalizme karşı. BTP, tam bağımsızlık, milli birlik, beraberlik ve kardeşlikten yana proje, söylem ve icraatlarla halkın karşısına çıkmaktadır. Sayın Prof. Dr. Haydar Baş, daha Meclis’e girmeden dünyaya yön veriyor. Milli Ekonomi Modeli artık dünyada tek geçerli olan model haline gelmiş durumda, bu modeli uygulayan devletlerin ekonomileri şaha kalkmış durumda, refah düzeyleri artmış durumda. Doğulu kardeşlerimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet Milli Devlet projeleriyle refah düzeylerinin artacağına inanmalı ve bu sefer “BTP” demelidir. Sayın Baş, “bileklerimi kesseniz, birinden Türk kanı, diğerinden Kürt kanı akar” diyerek, bölge insanının özlediği kardeşliği sahiplendi. “Biz kardeşiz” dedi. Ehl-i Beyt aşığı, onun yolundan gidiyor. Sayın Baş, Ehl-i Beyt konferansları ile birlikte, Ehl-i Beyt gemisini yüzdürmeye başladı.  “Alevi- Sünni kardeştir. Türk- Kürt kardeştir.” diyor. Bölge halkı bu geminin içinde olduğu için “bu sefer BTP” demelidir.
Bu seçimlerde parti mensupları ve adayların tabanda ev ev dolaşarak ev sohbetleri ve esnaf ziyaretleri yaparak çalışacaklarını ve alınan oyların bu çabaların ürünü olacağını vurguladı. Gül, “BTP öncelikle bir proje partisidir. Bizde başta Milli Ekonomi Modeli olmak üzere halkımızın karşısına projelerimizle çıkacağız. Projelerimizle ilgili broşür ve kitaplar dağıtacağız. Bu çabalarımız tabanda yankı bulacağına inanıyoruz. Türkiye’nin ekonomik refahı ve şahlanması, devlet-millet bütünlüğü, bölgemizin huzuru ve insanlığın barışı için Bağımsız Türkiye Partisi’ni iktidar etmekten başka yolumuz yoktur” diyen M. Şakir Gül, basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Bölge: Fehmi Tekdur