Bozkurt, OSB adaylığını açıkladı

'BİZİM İŞİMİZ ÜRETMEK VE İSTİHDAM SAĞLAMAKTIR'

VAN 6.07.2015 12:54:03 0
Bozkurt, OSB adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 25 Temmuz'da yapılacak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanlık seçimleri öncesi İşadamı Şemsettin Bozkurt yönetimiyle birlikte adaylığını açıkladı. Bozkurt'a mevcut başkan Necmeddin Çok da destek verdi.

Bölge: Burhan Ergin

Gazetecilerle iftarda bir araya gelen Van OSB Başkan Adayı Şemsettin Bozkurt'a sanayicilerde eşlik etti. İftar sonrası konuşan Bozkurt, OSB'deki alt yapı, yol, çevre düzenlemesi ve sanayicinin sıkıntılarını çözmek istedikleri vurguladı.

İftar sonrası yapılan konuşmalarda ilk söz alan Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmeddin Çok, her konuda yeni yönetimin yanında olacaklarını belirterek, "İki yıldan bu yana kadar bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan sanayici arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana sorunlarımızı çözmek için yoğun gayret sarf ettik. İki yıl boyunca elbette eksikliklerimiz, kusurlarımız olmuştur. Eğer bir hatamız varsa, sanayici kardeşlerimiz haklarını helal etsin, biz yönetim olarak bir karar aldık ve OSB'mizin büyük projeleri var. Bizim hep birlikte bu projeleri desteklememiz gerekiyor. İnşallah yeni aday olan arkadaşlarımızla birlikte iki yıllık süreçte hep yanlarında olacağız" dedi.

Daha sonra söz alan OSB Başkan Yardımcısı Fazıl Kaplan ise açık açık yeni yönetime destek verdiklerini belirterek ,"Biz 25 Temmuz'da yapılacak seçimlerde Şemsettin Bozkurt'un yönetimine destek vereceğiz. Tabi diğer aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

"BİZİM İŞİMİZ ÜRETMEK VE İSTİHDAM SAĞLAMAKTIR"

Ardından söz alan Van Organize Sanayi Bölgesi Başkan Adayı Şemsettin Bozkurt ise sanayicinin üretip istihdam sağlaması gerektiğini vurgulayarak, "Biz üreticiler ve sanayiciler bütün siyasetlerin üzerindeyiz. Bizim işimiz üretmek ve istihdamı sağlamaktır. Ama şu da bir gerçektir ki, sanayi ve siyaset ilişkisi her dönemde olduğu kadar bu dönemde de kaçınılmazdır. Bu anlamda bizim tek temennimiz bir an önce koalisyon hükümetinin kurulmasıdır. Türkiye'nin yoluna devam etmeli ve daha fazla hükümetsiz bırakılmamalıdır. Bu anlamda erken seçim tartışmalarının da ortadan kalkmalıdır. Burada biz sanayiciler olarak bu sürecin kirliliğinin farkındayız, yaratılacak barış ve huzur ortamında başta sanayici ve üreticiler olmak üzere diğer yandan herkesin ve her kesimin kazançlı çıkacağını önemle belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Van'ın birçok medeniyete başkentlik yaptığına değinen başkan adayı Bozkurt, "Van'ımız geçmişi ve tarihi ile önemli medeniyetlere beşiklik yaparak, aynı zamanda muazzam tarihi ve kültürel zenginliklere de ev sahipliği yapmıştır. Van'ımızın değerini ve kıymetini çok köklü tarihsel süreçlerden bugüne taşımış olup aynı zamanda ustalık, çıraklı ve zanaatkârlık anlamında da tonlarca eseri bünyesinde barındıran çok değerli eşi ve benzi olmayan bir kenttir" diye konuştu.

 Bozkurt, OSB adaylığını açıkladı

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Organize Sanayi Bölgesinin sorunlarını çözmek için 24 saat çalışacağını anlatan Şemsettin Bozkurt, "Ben inanıyorum ki Van OSB layık olduğu yere en kısa sürede gelecektir. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Burada üretilen ürünlerin yerel, ulusal ve uluslararası pazarlarda görünür kılınması yerelde, ülkemizde ve uluslararası alanlarda bu ürünlerin tercih edilmesi ülkemizdeki ihracat payında maksimum düzeyde payını alması için büyük bir emek ve çaba içerisinde olacağımızdan sanayicilerimizin hiçbir endişesi olmasın. Yine diğer yandan bankasız yaşamın düşünülemeyeceği gibi her sanayicimizin büyük bir borç ve faiz yükü altında ezilmemesi için çeşitli istişareler yürüteceğiz. En başta gelen sorunlarımızdan biri olan alt yapı, yol, çevre düzenlemesi ve çevre aydınlatma gibi sorunları çözeceğiz. OSB'yi hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalışacağız"dedi.